PRAVOSLAVAC: Depardje se na božićnoj liturgiji u Moskvi krstio sa tri prsta! (FOTO)

"Osećam se kao Rus. Ne samo zbog dobijenog pasoša i dobrodošlice državnog vrha i naroda, već i zbog činjenice da sam uvek rusku umetnost, istoriju i kulturu doživljavao kao deo svog bića", rekao je francuski glumac

  • 4

Žerar Depardje, koji je pre nekoliko dana dobio rusko državljanstvo, u subotu je doleteo u Moskvu, a dobrodošlicu mu je poželeo lično ruski predsednik Vladimir Putin!

Inače, francuski glumac je prisustvovao i božićnoj liturgiji i nekoliko puta se prekrstio kao pravi pravoslavac, sa tri prsta.

Depardje je zatim odleteo u Saransk u Mordoviji, gde mu je ponuđena kuća, a poznatog glumca su domaćini dočekali sa brojnim poklonima, uključujući tu i tradicionalnu nošnju iz tog kraja i par valenki (debelih čizama). Inače, Putin je Žeraru ponudio kuću u Saransku koji se nalazi oko 600 kilometara od Moskve, ili ako želi, imanje na kojem će sagraditi svoj novi dom.

- Osećam se kao Rus, ne samo zbog dobijenog pasoša i dobrodošlice državnog vrha i naroda, već i zbog činjenice da sam, od kada znam za sebe, rusku umetnost, istoriju i kulturu doživljavao kao deo svog bića - izjavio je Depardje.

(Telegraf.rs/izvor: Pravda.rs/Foto: AP)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • delBoy

    7. januar 2013 | 17:42

    Da se ne lažemo , plaćati 75%svoje zarade drzavi je stvarno nenormalno . A da ti ona ista ne priušti bar školovanje i zdravstvo besplatno!! Znam ja , mnogi ce reci to je za one koji imaju bar milion $. Ali treba doci do toga , treba se iskolovati , naporno raditi , platiti to sve . A nisu svi to nasledili od bogate Tetke! Znam zivim ovde ... Jebe se drzavi za pojedinca!

  • НЕОМАШЕНКО

    7. januar 2013 | 21:31

    Предлажем, да га држава Србија доведе и код нас ради пропаганде НАТО и крватско-усташких злочина, а црква одликује!

  • ja

    7. januar 2013 | 18:40

    "POBESTI" ce negde ha ha ha.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA