GREŠKA VEŠTAKA? Nova istraga o smrti Ejmi Vajnhaus!

Sudski veštak Suzan Grinvej, koja je zaključila da je pevačica umrla od trovanja alkoholom, nije dovoljno kvalifikovana za taj posao, zbog čega je moguća nova istraga smrti Vajnhausove

  • 0

Sud u Londonu će uskoro razmatrati zahtev da se ponovi istraga smrti Ejmi Vajnhaus, budući da je utvrđeno da sudski veštak Suzan Grinvej, koja je zaključila da je pevačica preminula od trovanja alkoholom, nema odgovarajuće kvalifikacije za taj posao!

Kako navode britanski mediji, Grinvej je za sudskog veštaka 2009. imenovao njen suprug Endrju Rid, glavni veštak za oblast istočnog Londona. Naknadnom proverom dokumentacije utvrđeno je da Suzan ne ispunjava uslove predviđene zakonom: da najmanje pet godina radi kao pravnik u Engleskoj ili da ima bar petogodišnje iskustvo u medicinskoj struci.

Da podsetimo, Ejmi Vajnhaus je pronađena mrtva 23. jula 2011. u svom stanu u Kamdenu, a u oktobru je Suzan Grinvej objavila izveštaj po kom je zvanični uzrok smrti Vajnhausove - trovanje alkoholom.

Sa druge strane, portparol porodice Vajnhaus kaže da je Ejmina familija veoma zadovoljna kako je obavljena prvobitna istraga, kao i da porodica nije zahtevala ponovno otvaranje slučaja jer smatra da se ovde radi samo o proceduralnim stvarima koje ne mogu da utiču na nalaze prvobitne istrage.

(Telegraf.rs / Belfasttelegraph.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA