TRKA ZA OSKARA: "Linkoln" i "Pijev život" sa najviše nominacija (VIDEO)

Drama Stivena Spilberga osvojila je 12 nominacija, dok film Anga Lija ima dve manje. Dodela "Oskara" održaće se 24. februara u "Dolbi teatru" u Holivudu

  • 0

Dramsko ostvarenje Stivena Spilberga "Linkoln" dobilo je danas 12 nominacija za nagradu "Oskar" Američke filmske akademije, uključujući i onu za najbolji film.

U konkurenciji za najbolji film našlo se još osam filmova: "Pijev život" Anga Lija, mjuzikl "Jadnici", drama o taocima u Iranu Bena Afleka "Argo", francuska drama "Ljubav", triler o lovu na Osamu bin Ladena "00.30 Tajna operacija" (Zero Dark Thirty), komedija "U dobru i u zlu" (Silver Linings Playbook), novi film Kventina Tarantina "Ðangova osveta" i nezavisno ostvarenje "Zveri južnjačkih divljina".

Nominacije za "Oskare", koji će biti dodeljeni 24. februara, saopštili su danas ovogodišnji domaćin dodele komičar Set Mekflaran i glumica Ema Stoun.

Pogledajte trejler za film "Linkoln"

Za najboljeg reditelja nominovani su Dejvid O' Rasel (U dobru i u zlu), Ang Li (Pijev život), Stiven Spilberg (Linkoln) Mihael Haneke (Ljubav) i Ben Zejtlin (Zveri južnjačkih divljina).

U kategoriji najbolji glumac, "Oskara" bi mogao da dobije Danijel Dej Luis (Linkoln), Denzel Vašington (Let), Hju Džejmen (Jadnici), Bredli Kuper (U dobru i u zlu) i Hoakim Feniks (Master).

Za najbolje glumice nominovane su Naomi Vots (Nemoguće), Džesika Častejn (Tajna operacija), Dženifer Lorens (U dobru i u zlu), Emanuel Riva (Ljubav) i Kuvenžen Volis (Zveri južnjačkih divljina).

Za sporednu mušku ulogu nominovani su Kristofer Valc (Ðango), Filip Sejmor Hofman (Master), Robert de Niro (U dobru i u zlu), Alan Arkin (Argo) i Tomi Li Džons (Linkoln).

Za sporednu žensku ulogu nominovane su Sali Fild (Linkoln), En Hatavej (Jadnici), Džeki Viver (U dobru i u zlu), Helen Hant (The Sešions), Ejmi Adams (Master).

Za najbolji strani film u konkurenciji su se našli "Ljubav" i "No" čileanskog reditelja Pabla Larena. Tu su još i "A Royal Affair" (Kraljevska afera) Danca Nikolaja Arcela, drama o deci vojnicima "War Witch" (Ratna veštica) Kim Ngujen i "Kon-Tiki" Norvežana Joakima Roeninga i Espen Sandberg.

Pogledajte trejler za film "Pijev živto".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA