KULTNE SERIJE: Najpopularnija "Bafi, ubica vampira" (VIDEO)

Na listi najboljih serija u prethodnih 25 godina magazina "Entertainment Weekly" nalaze se i "Arrested development", "Dosije X", "Izgubljeni", "Zvezdane staze", "Moj takozvani život" i druge

  • 3

List "Entertainment Weekly", koji prati dešavanja u svetu filma, TV, muzike i književnosti, napravio je listu 10 kultnih TV serija u poslednjih 25 godina, a na prvom mestu našla se serija "Bafi, ubica vampira" sa Sarom Mišel Gelar u naslovnoj ulozi. Serija se emitovala od 1997. do 2003. godine, a priča o tinejdžerki - lovcu na vampire svojim duhovitim rečenicama, simpatičnom glumačkom ekipom i zgodnim vampirima okupila je armiju sledbenika širom sveta.

Na drugom mestu je "Arrested development", serija o privilegovanoj porodici iz Kalifornije, koja se raspadne kada oca i direktora velike kompanije uhapse zbog pronevere, zbog čega njegov sin pokušava da ponovo okupi disfunkcionalnu porodicu.

Treće mesto zauzima "Mystery science theater 3000", komedija o domaru koji za kaznu mora da gleda užasne horore B produkcije.

"Dosije X", koji je proslavio Dejvida Duhovnija (agent Molder) i Džilijan Anderson (agent Skali), na četvrtom je mestu liste "EW". Priča o paru FBI agenata koji istražuju paranormalne fenomene okupila je niz pristalica teorija zavere, okultista, čudaka, ljubitelja naučne fantastike, a odnos Moldera i Skalijeve postao je model muško-ženskih partnerstava u serijama danas.

Na petom mestu je, prema mišljenju mnogih, jedna od najboljih serija ikada "Doušnici" (The Wire), priča o tajnom životu Baltimora - njegovoj luci, gradskoj većnici, školskom sistemu, novinarima...

Među prvih 10 nalaze se i serije "Uvek je sunčano u Kaliforniji", "Zvezdane staze: Nova generacija", "The Comeback", "Moj takozvani život" i "Izgubljeni".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zbogzato

    12. januar 2013 | 19:30

    zar nije :Its always sunny in philadelphia? o.O

  • Tennisman

    12. januar 2013 | 19:29

    Slazem se sa Danijelom,nedostaje prison break koji sam gledao bez daha. :-)

  • Danijela

    12. januar 2013 | 17:17

    A zaboravili su serije "24" i "Prison Break" po meni najbolje serije ikada

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA