SINIŠA KOVAČEVIĆ: Tužiću Narodno pozorište

Dramski pisac rekao je da će u tužbi tražiti obeštećenje, da mu se plate "projektovana dobit, oštećeni ugled, reputacija i duševna bol" i dodao da je mislio da je ovo pozorište nacionalna kulturna institucija

  • 2

Dramski pisac i reditelj Siniša Kovačević najavio je tužbu protiv Narodnog pozorišta u Beogradu zbog prekida probe njegove najnovije predstave "Čudesni".

U tužbi će, kako je rekao, tražiti obeštećenje, da mu se plate "projektovana dobit, oštećeni ugled, reputacija i duševna bol".

- Ne znam da je neko na polovini projekta, kao ocvala devojka iz javne kuće, najuren iz pozorišta. Dakle, to je moj prvi postupak. Ali i drugi slede. Nisam ni ja tikva bez korena - rekao je Kovačević.

Da li će i kada biti nastavljena proba predstave "Čudesni" , znaće se na narednoj sednici Upravnog odbora nacionalnog teatra.

- Zaprepastila me je rečenica vršioca dužnosti upravnika Dejana Savića: ''Ne smem ništa da ti kažem do pojave zapisnika Upravnog odbora'' - rekao je Kovačević.

On je dodao da je mislio da je Narodno pozorište nacionalna kulturna institucija, dakle temeljna, a ne krovna, u kojoj se ne "trguje heroinom, ne proizvode se tenkovi".

- Ne shatam ideju ni potrebu za tom vrstom tajnovitosti, u isto vreme i za uskraćivanjem logičnog odgovora. Ništa logičnije od pitanja: a zašto mi se prekida proces rada. Odgovor jednostavno ne stiiže - rekao je Kovačević.

(M.R. / Tanjug / Foto: Narodno pozorište)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA