"Giga Moravac" tuži RTS zbog reprize "Boljeg života"!

Na RTS-u je ovih dana po 10. put počelo repriziranje serije " Bolji život" što je pojedine glumce podsetilo da nisu dobili honorare ni od prethodnih repriziranja

  • 9

Zbog neisplaćivanja zarada od repriziranja serija RTS će se suočiti sa tužbama pojedinih glumaca.

Trenutno se na javnom servisu po 10. put reprizira serija "Bolji život", a glumac Marko Nikolić je javno najavio tužbu, i otkrio  da čeka novac od drugih serija koje je RTS reprizirao.

- Nisam znao da ponovo repriziraju. To mi je nova šansa da ih tužim. Pa tek sam dobio pare od prošlog serijala. I to preko suda. Sad idu " Srećni ljudi" isto preko suda. Pa tako ćemo, ćeraćemo se - izjavio je čuveni Giga gostujući na Radiju S.

Nikolićev kolega Boris Komnenić je za "Alo" potvrdio da je i on tužio RTS, ali da smatra da je bolje da repriziraju " Bolji život" nego da emituju turske serije.

- Da i ja sam tužio RTS, obojica smo to uradili. Ja sam već dobio glavnicu od prethodnih repriziranja, ali ne i kamte. Ne brojim koliko su puta reprizirali, samo kad podnosim tužbu, ja brojim. To samo govori o njima, koliko ne rade ništa, koliko nemaju snage da proizvedu nešto novo. Mada, to je kvalitetan proizvod, a dolaze i novi naraštaji i dobro je da i oni vide " Bolji život". Bolje je i to, nego da gledam Turke - zaključio je Komnenić.

S druge strane, iz javnog servisa poručeno je da je za brojne reprize odgovoran mali budžet, a da glumci imaju pravo da tuže ukoliko su nezadovoljni.

- Serijski program mešamo sa premijernim serijama i nečim što bi se moglo nazvati evergrinom. U proseku jedna epizoda od 55 minuta košta 90.000 evra, a nama za premijerni dnevni serijski program treba 300 epizoda godišnje, što je oko 30 miliona evra. Naš celokupni godišnji budžet dobijen od pretplate je 30 miiona evra. Čak i da novca ima, mi bismo neke serije reprizirali, možda ne toliko čessaopšteno je iz PR službe RTS-a

-  Glumac Marko Nikolić, kao i svaki drugi građanin, ukoliko smatra da je ugrožen, ima pravo na tužbu. S tim što su ugovori potpisivani kad je novca bilo u izobilju i kada je brojnim glumcima i autorima olako potpisvano pravo na zarade od repriziranja - rekli su u  RTS-u.

(Telegraf.rs / Izvor: Alo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zorana

    18. januar 2013 | 01:26

    Autorska prava moraju da se postuju Tijaniću. Ako sam ja morao da platim Windows stranoj kompaniji ima i ti da platiš domaćim glumcima.

  • komsija

    18. januar 2013 | 07:25

    Pa ako svima plati nece onda on imati za lagodan zivot..

  • русија

    18. januar 2013 | 04:05

    Ал све је боље од турака и осталог сличног зла.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA