Mirna Radulović: Ko je prvi glas Srbije?

Dvadesetogodišnja devojka iz Subotice koja svira violinu, gitaru i klavir, muziku je zavolela uz baku, a pevanjem se aktivno bavi od 15. godine. Ima i svoju grupu sa kojom nastupa i u inostranstvu

  • 3

Mirna Radulović, koja je u nedelju pobedila u "Prvom glasu Srbije", fenomenalnim glasom je opčinila gledaoce i već postala velika zvezda. Simpatična Subotičanka kaže da je zbog bake počela da se bavi muzikom, prvo je išla na časove violine, pevanju se ozbiljno posvetila sa 15 godina, a sada već ima i svoj bend sa kojim nastupa i u inostranstvu.

Mirna, rođena 1992, u horoskopskom znaku je Rak, i kao mala je želela da bude glumica, baš kao njena majka Kristina Jakovljević, koja je glumica subotičkog Narodnog pozorišta.

- Kada sam bila mala, dosta vremena sam provodila u pozorištu sa mamom. Tada su me stalno pitali šta bih volela da budem i ja bih rekla da maštam o tome da postanem glumica. Ali s vremenom sam shvatila da nemam puno dara za glumu i okrenula sam se pevanju - rekla je Radulovićeva i dodaje da je još u osnovnoj školi odlučila da će joj životni poziv biti muzika. Sa pet godina krenula je u muzičko zabavište, a sa sedam godina majka ju je upisala u nižu muzičku školu. Posle dve godine upisala je časove violine, zajedno sa sestrom bliznakinjom Nerom, koja se odlučila za klavir.

Svoj prvi intervju u životu Mirna je dala u sedmom razredu osnovne škole i tada je ispričala:

- Baka je uticala na to da obe sviramo klavir, ali mami je bilo lepše da jedna svira klavir, a druga violinu kako bi mogle zajedno da nastupamo i da idemo na koncerte. Zato sam ja upisala violinu a Nera klavir.

Osim violine, naučila je da svira klavir i gitaru. Sa 15 godina je počela da se bavi pevanjem i od tada nastupa na raznim festivalima, a našla se i među 45 najboljih mladih pevača iz celog sveta na internacionalnom muzičkom takmičenju "Sylvester Levay International Musical Competition". Tri godine usavršavanja u džez pevanju pomoglo joj je da oformi bend "A Girl Between Maniacs", sa kojim nastupa  u Srbiji, Mađarskoj, Makedoniji i Češkoj. Nekoliko godina kasnije sa sestrom je obradila čuveni Rijanin hit "Unfaithful".

Prošle godine nastupala je sa Kornelijem Kovačem, i izvela pesmu "Zlatni dan" dok ju je on je pratio na klaviru. Nastupila je i sa pevačem Dadom Topićem uživo, na Dan zaljubljenih 2011. godine.

Pogledajte Mirnin nastup sa Dadom Topićem:

Takođe, sa pevačicom Jelenom Ristić učestvovala je u projektu "ABBA Subotica", koji okuplja mlade pevače različitih nacionalnosti. Nakon što se prijavila za "Prvi glas Srbije", Mirna je izjavila:

- Ovaj muzički šou sam videla kao priliku da pokažem svoj talenat i zato nisam oklevala da se prijavim.

Kako kaže, najteže je joj je palo da peva narodnjake jer priznaje da ovu vrstu muzike ne sluša.

- Najteže mi je bilo da pevam hit Zorice Brunclik "A tebe nema". Drago mi je što sam se i u tome dobro snašla.

Dok je nastupala u "Prvom glasu", porodica joj je bila velika podrška u studiju, a njenoj majci Kristini je najteže palo dok je u zavejanom autobusu kod Bačke Topole preko Skajpa gledala nastup koji je Mirna posvetila svojim roditeljima.

"Otplakala sam ceo nastup. Bila sam jako razočarana što nisam stigla. Osećala sam se kao da sam je izneverila",  ispričala je Mirnina majka.

Mirna je na svom Fejsbuk nalogu postavila i sliku na kojoj se vidi njena majka Kristina kako se raduje posle proglašenja pobednika.

U slobodno vreme Mirna voli da gleda filmove i putuje. Kaže da ima dečka, kao i da je u njega zaljubljena do ušiju. Jednu od Mirninih mana otkrio je Boris Petrović, njen kolega iz "Prvog glasa": "Brzo se nervira oko nebitnih stvari i onda izgubi koncentraciju, pa ne može da obrati pažnju na bitne stvari".

(Anastasija Čanović / Izvor: Pulsonline, Novosti / Foto: Fejsbuk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA