MONIKA: Kusturica je veliki pesnik i autoritet!

Italijanska lepotica istakla je u razgovoru sa studentima da se saradnja glumca i reditelja "zasniva na hemiji" i izrazila uverenje da će rad sa Emirom Kusturicom biti divan

  • 2

Monika Beluči, specijalna gošća šestog festivala "Kustendorf", izjavila je u kratkom razgovoru sa studentima da se saradnja glumca i reditelja "zasniva na hemiji" i izrazila uverenje da će rad sa Emirom Kusturicom biti divan.

- Ne poznajem Emira dobro. On je snažan čovek, snažnog glasa, sa velikim autoritetom, ali je i veliki pesnik - istakla je italijanska lepotica, koja će igrati glavnu ulogu u Kusturičinom novom filmu "Ljubav i rat", čije snimanje počinje u maju u Trebinju.

Poznata glumica je ocenila da se odnos između reditelja i glumca "zasniva na hemiji", a priprema je samo tehnička stvar.

- Najinteresantniji deo dolazi iz mesta za koje ne znamo, kao na primer kada tri sekunde pre snimanja ne znate šta da kažete, to je magični deo. Neko je jednom rekao da se u svakom glumcu krije princeza koja spava, i svaki put kada se probudi, budi se prelepa princeza. Neki glumci su i kao deca, nikad neće odrasti - naglasila je Monika, koja je istakla da je igrala u malim, nezavisnim filmovima i blokbasterima, ali kada stane ispred kamere, ne postoji razlika.

Belučijeva je konstatovala da je sa nekim rediteljima lakše, sa nekima teže raditi, ali je bitna adaptacija.

- Mislim da je gluma više ženski posao, jer su glumice spremnije da se adaptiraju. Sa glumcima je teže - smatra glumica.

Ona je objasnila da je proces pripreme uoči snimanja svaki put drugačiji i da za svaki lik, koji igra, ima saosećanje i mora da ga razume.

- Nisam od onih što sve vreme sede unutra, ne druže se sa ljudima i zahtevaju tišunu kako bi se pripremili. Fina sam sa svima, jer je film timski posao i svaki član je bitan, počev od onog ko vam donosi kafu od koje se osećate bolje. Zato je to divan posao, koji traje ponekad i do pet meseci. Iz toga se formira nešto snažno, divni odnosi među ljudima koji mogu da traju dugo - rekla je Belučijeva i dodala da je set magično mesto.

Na pitanje studenta o prvoj ljubavi, popularna glumica je odgovorila da se zaljubila sa šest godina i ta ljubav je trajala četiri godine.

- Kada mi danas priđu ćerke i kažu da su zaljubljene, to shvatam veoma ozbiljno, jer isto je biti zaljubljen sa šest, 20 ili više godina. Zbog ljubavi patimo celog života - istakla je Monika, pozdravljena gromoglasnim aplauzom.

Domaćin festivala "Kustendorf" Emir Kusturica uručio je ranije večeras Belučijevoj Nagradu za buduće filmove, istakavši da, u vremenu kada lepota više nije najjače oružje koje imamo, još postoje primeri ljudi čiji je život, sa dostojanstvom i lepotom, samo potvrda zapažanja Fjodora Dostojevskog da ćemo preživeti zahvaljući lepoti.

(Telegraf.rs / izvor i foto: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA