PAPRENO: Ko plati 800.000 dolara, može da dovede Džastina Bibera u Beograd! (VIDEO)

- Pokušali smo da bukiramo Bibera, međutim, on nije imao planirane koncerte u regionu za koji bi vezali Beograd, i tu su se pregovori završili - kaže direktor "Kombank Arene" Dejan Petričević

  • 27

Na veliku žalost srpskih tinejdžera, Džastin Biber ove godine neće doći u Beograd, a kako nezvanično saznajemo, kanadski pevač je tražio svega 800.000 dolara da bi došao u Srbiju!

Nekoliko domaćih promotera bilo zainteresovano da organizuje Biberov koncert, međutim, problem nije bio samo njegov pozamašni honorar, već i ubacivanje Beograda u plan turneje.

- Prošle godine smo pokušali da "bukiramo" Bibera, ali je u startu problem bilo takozvano rutiranje turneje. Nisu imali planirane koncerte u Budimpešti, Sofiji ili Atini za koji bi "vezali" Beograd i tu su se pregovori završili. Naravno, ne mogu da pričam o visini honorara, mogu samo da kažem da Biber veoma, veoma skup. Prema tome, on neće ove godine nastupiti u Srbiji. Jedino ako se pojavi neka "rupa" u rasporedu turneje, postoji mogućnost da mi tu eventualno uletimo, naravno, pod uslovom da to ne podrazumeva prebacivanje opreme s neke previše udaljene lokacije - kaže direktor "Kombank Arene" Dejan Petričević za Telegraf.

On dodaje da kod ugovaranja koncerata nije dovoljno samo precizirati novčane uslove, već da je često logistika mnogo veći problem.

- Biberovom menadžmentu se mnogo više isplati da zakaže koliko god treba koncerata u Nemačkoj ili Skandinaviji, jer tu je potražnja ogromna, a samim tim je i zarada velika. Ovako, faktički je neisplativo samo zbog jednog koncerta u Beogradu rasvetu, binu i ozvučenje transportovati iz grada koji je udaljen hiljadu ili hiljadu i po kilometara - zaključuje Petričević.

Prosta računica pokazuje da bi karta za koncert Džastina Bibera u "Areni" morala da košta najmanje 50 evra, da bi organizatori, kada se uračunaju svi troškovi i porez, vratili uloženi novac, a to teško da je isplativo bilo kome.

Kako saznajemo od srpskih organizatora koncerta, situacija na tržištu je takva da zvezde poput Bibera, koje su trenutno neverovatno tražene, mogu da primenjuju princip: "Uzmi ili ostavi". Ako mi nećemo da platimo sumu koju traže, bez problema će se naći drugi koji će prihvatiti takve uslove.

Tokom februara, marta i aprila, Biber će nastupati u Evropi, a nama je najbliži koncert u Beču, koji je zakazan za 30. mart. Na leto se vraća u Ameriku i trenutno poslednji "bukiran" nastup je u Atlanti 10. avgusta.

U svakom slučaju, s cenom od 800.000 dolara (oko 600.000 evra), Džastin Biber bi postao jedan od najskupljih stranih izvođača koji su nastupili u Srbiji.

Po nezvaničnim podacima, Madona je prva na toj listi sa cenom od 2,1 milion evra, drugi su AC/DC sa 1,7 miliona evra, treći su "Stonsi" sa 1,6 miliona, a među pet rekordera su i "Pepersi" sa 1,2 miliona i sastav "The Police" koji je koštao 1,1 milion evra. Šesti bi bio Džastin Biber.

Ostaje da vidimo ko će odrešiti kesu i dovesti najvećeg idola tinejdžera.

(A. Novaković / Foto: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA