Šerbedžija glumi u hrvatskom filmu o Tesli? (VIDEO)

Poznati glumac trebalo da igra u istvarenju "Tesla: iznad mašte", gde bi tumačio ulogu sveštenika Milutina, Nikolinog oca

  • 4

Rade Šerbedžija trebalo bi da igra u novom filmskom ostvarenju "Tesla: iznad mašte" hrvatskog režisera i koscenariste Ivana Pavletića, gde će tumačiti ulogu sveštenika Milutina, Nikolinog oca.

Ovaj dugometražni film o najvećem srpskom naučniku prikazaće njegov život od rodnog Smiljana u Lici, sve do Kolorado Springsa i Njujorka, prenosi "Blic".

- Već smo razgovarali s Radetom Šerbedžijom koji bi, po mogućnosti, glumio Teslinog oca Milutina. Ovaj film je priča o čoveku koji se bavio specifičnim pitanjima evolucije ljudske svesti. Umesto patentiranja svojih izuma i pokušaja da zaradi veliki novac, poput recimo jednog Tomasa Edisona, Tesla je zaista pokušavao da stvori nešto za dobrobit sveta, što do sada, u poslednjih 70 godina, nije bilo dovoljno objašnjeno - izjavio je nedavno Ivan Pavletić.

U novom filmu o Nikoli Tesli, pored Šerbedžije, našeg naučnika bi trebalo da igra upravo Ivan Pavletić, dok bi Igor Galo tumačio profesora Matina Sekulića.

Podsećanja radi, Rade Šerbedžija se već oprobao u ulozi slavnog pronalazača u mini-seriji iz 1977. godine.

Pogledajte video-snimak:

(Telegraf.rs/Blic/foto: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djoka

    24. januar 2013 | 14:55

    Pokusavaju hrvati da prisvoje teslu

  • русија

    24. januar 2013 | 14:22

    неби ме чудило да се појави као голобради " свећеник"

  • Jex

    24. januar 2013 | 20:41

    Pokusavaju da ga prisvoje? Od koga? Od Srba? Srbi su se Tesle davno odrekli, on je bio Amerikanac, najpostenije receno. Srbija ga je oterala kao sto i danas tera mlade i pametne ljude.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA