BEOSONG: "Prvi glas" protiv "Zvezda Granda"!

Prijavljena 171 pesma, glavni favoriti su tri gracije "TV Prva" - Sara, Mirna i Nevena, njihove ljute "Pink" rivalke Vanja Mijatović i Ivana Pavković i zvezde "Operacije trijumf"

  • 6

Na nedavno završeni konkurs za "Beosong", prijavila se 171 kompozicija, a stručna komisija RTS-a će biti na velikim mukama da odabere 15 pesama koje će se takmičiti na festivalu na kojem će biti izabran naš predstavnik na "Evrosongu". Prema svemu sudeći, glavni favoriti za pobedu na festivalu RTS-a biće telentovani aduti dve konkurentske televizije - "Prve" i "Pinka", naravno, pod uslovom da komisija RTS-a njihove pesme uvrsti među 15 odabranih.

Zahvaljujući velikom glasačkom, telu prvi pik za pobedu su tri finalistkinje "Prvog glasa Srbije", Mirna Radulović, Sara Jovanović i Nevena Božović (sa numerom koju je komponovao Saša Milošević Mare, na tekst Marine Tucaković), a njima će najveća konkurencija biti duet "Zvezda Granda" koji čine Vanja Mijatović i Ivana Pavković! Kada se pogledaju popularnost, velika gledanost i armije glasača "Prvog glasa Srbije" i "Zvezda Granda", jasno je da preostali kandidati teško da mogu da se nose sa mašinerijom koja prati takmičare iz ovih emisija.

Na konkurs su se prijavili i bivši učesnici "Operacije trijumf" Mika Kostić, Danijel Pavlović, kao i "OT bend" koji čine Vukašin Brajić, Đorđe Gogov i Nikola Paunović, pa i među njima treba tražiti potencijalnog favorita.

Još jednog aduta će imati "Grand" - kvartet u kojem se nalaze Milan Mitrović, Stefan Petrušić, Joca Stefanović i Milan Dinčić Dinča,  a pored tri finalistkinje pesmu na konkurs je prijavila još jedna učesnica PGS - Saška Janković.

Tu je i bivši finalista "Idola" Dušan Zrnić, nekadašnji pobednik "Zvezda Granda" Dušan Svilar, potom Aleksandra Dabić, Nenad Cvijetić, a nezvanično saznajemo da su se na konkurs prijavili i neki "veterani", poput Nede Ukraden, Neše Galije, Maje Nikolić...

Konkurs je trajao od 1. decembra 2012. godine do 22. januara. Nakon otvaranja koverata i provere ispravnosti pristiglih prijava, selekciona komisija, sastavljena od muzičkih stručnjaka, preslušaće pristigle kompozicije i odabrati takmičare. Kako je saopštio RTS, sastav selekcione komisije, prema Pravilniku festivala, neće biti objavljivan, kako bi se osigurala regularnost izbora.

Na festivalu "Beosong 2013" glasaće se isključivo putem SMS-a, građani Srbije izabraće predstavnika za "Pesmu Evrovizije" 2013. godine 2. i 3. marta. Prve festivalske večeri takmičiće se do 15 najboljih kompozicija i građani će SMS porukama izabrati pet najuspešnijih. Finalno takmičenje je 3. marta, a od pet kompozicija, glasovima građana Srbije, biće izabran srpski predstavnik 58. "Pesme Evrovizije" koja se održava u Malmeu u Švedskoj od 14. do 18. maja.

(A.N.)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SRBIJA

    28. januar 2013 | 19:13

    PRVI GLAS SRBIJE BRE , KAKVE ZVEZDE GRANDA

  • i

    28. januar 2013 | 21:59

    zvezde granda??? HAHAHAHAHA

  • T

    28. januar 2013 | 21:20

    OT BEND,posto su na Beoviziji nepravedno bili drugi kada nas je predstavljao Marko Kon,pa da ispravimo nepravdu :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA