Ko je klinac sa omota kultnog albuma "Nirvane"? (VIDEO)

Spenser Elden, koji je imao samo tri meseca kada je 1991. pozirao za omot ploče "Nevermind", danas ima 21 godinu, studira umetnost u Pasadeni i nikada nije upoznao nijednog člana slavnog benda

  • 1

Spenser Elden je 1991. bio tromesečna beba kada je "pozirao" za fotografiju koja se našla na čuvenom albumu "Nevermind" benda "Nirvana".

Slika je snimljena u starom studiju u Pasadeni, koji je Spenserov otac Rik Elden, stručnjak za specijalne efkete, delio sa tadašnjim fotografom "Nirvane" Kurtom Vidlom, koji je želeo da za omot uradi fotografiju bebe koja u vodi juri za novčanicom od jednog dolara. Ostalo je istorija, Rik je predložio da ulogu odigra njegov sin, Vidl je pristao, i od tada Spensera svi zovu "Nirvaninom bebom".

Danas, on je dvadesetjednogodišnji mladić koji studira umetnost u Pasadeni, logično, veliki je fan legendarnog benda iz Sijetla, kako kaže, sve njihove pesme imaju posebno značenje za njega, a zanimljivo je da Spenser nikada nije upoznao nijednog člana "Nirvane"!

Takođe, ni on ni njegov otac nisu dobili ni dinar naknade za fotografiju koja je postala jedan od zaštitnih znakova "Nirvane".

Prilog CNN-a o Spenseru Eldenu:

(Telegraf.rs / Daily Mail / Foto: 11points.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA