Predstavljena monografija o Marini Abramović (FOTO)

"Rad na pripremi ove knjige predstavljao mi je izuzetno zadovoljstvo i verujem da će ona doprineti boljem shvatanju i sagledavanju umetničkog opusa Abramovićeve", istakla je Latinovićeva

  • 0

U Rimskoj dvorani Biblioteke grada Beograda sinoć je predstavljena monografija o umetnici Marini Abramović, posvećena njenim počecima "Rani radovi-beogradski period" Olivere Janković, u izdanju galerije "Bel Art" iz Novog Sada.

O knjizi su, pored autorke i urednice i vlasnice galerije "Bel Art" VesneLatinović, govorili i recenzenti prof. dr Ješa Denegri i istoričar umetnosti Slavko Timotijević.

Latinovićeva je izrazila zadovoljstvo što beogradskjoj promociji monografije prisustvuju državni sekretar u Ministarstvu kulture i informisanja Miroslav Tasić i Dunja Blažević, osnivač i kustos Galerije u Studentskom kulturnom centru.

Ona je upoznala publiku sa podatkom da je monografiju ovih dana nagradio onlajn magazin "Arte" kao najbolju knjigu o likovnoj umetnosti u 2012. godini i izrazila nadu da će ovo delo biti podsticaj za dalja istraživanja umetničkog opusa Abramovićeve.

"Ovo je potrebna i izuzetno korisna knjiga", ocena je prof. Denegrija.

(Anastasija Čanović/Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA