BEOSONG: "Prvi glas" već "pobedio"!

"Sve četiri pesme koje su poslali takmičari "Prvog glasa" su prošle konkurs RTS-a, a komisija će uskoro saopštiti imena svih učesnika "Beosonga", navodi izvor Telegrafa sa Javnog servisa

  • 1

Komisija koja bira pesme za "Beosong" je, kako Telegraf nezvanično saznaje, završila sa radom, a među 15 kandidata će se naći čak četiri numere koje izvode učesnici "Prvog glasa Srbije"!

- Sve četiri pesme koje su poslali takmičari "Prvog glasa" su prošle konkurs, a komisija će uskoro saopštiti imena svih učesnika "Beosonga" - navodi izvor Telegrafa sa RTS-a.

Da podsetimo, Sara Jovanović, Mirna Radulović i Nevena Božović su potvrdile da će nastupiti sa numerom koju je komponovao Saša Milošević Mare na tekst Marine Tucaković. Prema nezvaničnim informacijama, na festivalu na kojem će biti izabran srpski predstavnik na "Pesmi Evrovizije" takmičiće se i Saška Janković, kao i prošlogodišnji finalisti Aleksandra Dabić i  Igor Terzija.

Takođe, iako se pretpostavljalo da će se najveća borba na "Beosongu" voditi između Mirne, Nevene i Sare, sa jedne, i dueta "Zvezda Granda" Vanje Mijatović i Ivane Pavković, sa druge strane, od toga nema ništa, budući da pesma koju je Vladimir Graić Graja komponovao za Mijatovićevu i Pavkovićevu, kako nezvanično saznajemo, nije prošla na konkursu!

Sa ovakvim odnosom snaga, biće pravo čudo da neko od aduta "Prvog glasa" ne pobedi na "Beosongu".

Inače, na konkurs RTS-a se prijavila 171 kompozicija, a o izboru 15 učesnika festivala odlučivala je desetočlana komisija čiji sastav nije objavljen da bi se "omogućila regularnost takmičenja".

Da podsetimo, "Beosong" se održava 2. i 3. marta. Prve festivalske večeri takmičiće se do 15 najboljih kompozicija i građani će SMS-om izabrati pet najuspešnijih. Finalno takmičenje je 3. marta, a od pet kompozicija, glasovima građana Srbije, biće izabran srpski predstavnik na "Evrosongu" koji se od 14. do 18. maja održava u Malmeu u Švedskoj.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA