SKAJ VIKLER: Izvinjavam se svima koji su morali da plate "ulaznicu" za Beosong!

Poznati reper, čija se numera "Magija" našla među 15 pesama koje će se takmičiti na Beosongu, na Fejsbuku je ironično prozvao sve one koji su lobirali da bi se našli na festivalu

  • 7

Bura oko izbora 15 pesama koje će se takmičiti na Beosongu se ne stišava. Dok sa svih strane pljušte kritike na njihov račun, članovi komisije RTS priznaju da su bile sporne tri pesme, ali tvrde da su profesionalno obavili svoj posao.

Dok gubitnici grme na sav glas, izvođači koji će se takmičiti na Beosongu ćute, a jedini se oglasio beogradski reper Skaj Vikler, koji je dodao ulje na vatru izjavom da se "unapred izvinjava svima onima iz Evrosonga, isto kao što bi njemu trebalo da se izvinjavaju oni koji su platili da bi se našli na festivalu"!

Vikler je na svom Fejsbuk profilu napisao:

- Ja se iskreno izvinjavam svima onima iz Beosonga, a naročito svima onima iz Eurosonga - rekao je jedan od najboljih srpskih muzičara, i dodao:

- Ne, ljudi, znam da su neki izgoreli zbog izbora... Ja se i vama svima izvinjavam, ono. Ono, samurajski, unapred se izvinim. Isto kao meni Mare, Jaje, Paaje i ostali što lobiraju, pa moraju još više love da zviznu na ulišku (ulaznicu, prim. nov)!

Drvlje i kamenje na članove selekcione komisije osuli su i Marija Šerifović, koja tvrdi da se nakon finalnog izbora komisija naknadno sazivala da bi pojedini izvođači ušli u Top 15, kao i kompozitor Vladimir Graić Graja, koji smatra da su pevačice "Granda" Vanja Mijatović i Ivana Pavković eliminisane da bi se omogućila laka pobeda devojkama iz "Prvog glasa Srbije".

Šta se zaista dešavalo na sastancima komisije RTS, može samo da se nagađa. Priča se da je Momčilo Bajagić Bajaga hteo da podnese ostavku kada su na njega vršeni pritisci za koga da glasa, kao i da su se zbog toga članovi komisije ozbiljno posvađali.

S druge strane, direktor RTS Aleksandar Tijanić izjavio je da nije bilo svađe, već samo "različitih mišljenja".

Drugi članovi komisije negiraju da je bilo pritisaka na njih - Vlada Maričić i Bilja Krstić za "Blic" kažu da je sve bilo regularno, kao i da su se svi složili oko izbora 12 pesama, a da se jedino "polemisalo" oko tri numere.

Na kraju, i RTS se oglasio saopštenjem u kojem se navodi da je selekciona komisija zasedala prema Pravilniku festivala, dakle iza zatvorenih vrata i u sastavu koji nije objavljivan dok njihov rad nije završen.

- Selekciona komisija radila je profesionalno i složno u jasno definisanom sastavu. Petoro članova komisije bili su Biljana Krstić, Momčilo Bajagić, Vladimir Maričić, Dragoslav Stanisavljević i Dobrosav Predić - piše između ostalog u saopštenju.

(Telegraf.rs / Blic, Fejsbuk / Foto: Last.fm)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA