Sulejman i Depardje glume u uzbekistanskom filmu!

Glumac Halit Ergenč i njegov francuski kolega Žerar Depardje biće glavni junaci u istorijskoj drami, za koju je scenario napisala ćerka uzbekistanskog diktatora

  • 0

Popularni glumci Halit Ergenč i Žerar Depardje tumačiće glavne uloge u istorijskoj drami, koja prati put svile iz Azije u Evropu. Scenario za ovaj film napisala je ćerka uzbekistanskog diktatora Gulnara Karimova (40).

Ona kaže da je zbog Depardjea stvorila lik velikog vizantijskog vođe, a Ergenču je dala ulogu zato što su bliski prijatelji.

- Halit ceni moj rad. Nije propustio nijedanu nedelju umetnosti, koje se godinama organizuju u Taškentu. Morala sam da mu se odužim - rekla je  Karimova.

Osim što ga je ranije izabrala za zaštitno lice parfema "Victorious",  Gulnara je popularnom "Sulejmanu" ponudila ulogu u prvom filmu koji će režirati. Halit je dogovorio detalje snimanja, ali se zbog obaveza u Turskoj još nije susreo s francuskim kolegom Žerarom.

Depardje, koji je nedavno dobio ruski pasoš  kako bi izbegao plaćanje visokih poreza u domovini, oduševljen je time što će raditi u Uzbekistanu.  On je čak pristao da snimi i duet sa Gulnarom Karimovom, koja peva pod umetničkim imenom Guguša.

- Nisam neki talent, pa sam recitiovao njene stihove - rekao je Depardje, koji je počastvovan time što je Gulnara zbog njega menjala scenario.

- Trebalo je da glumi evropskog monaha iz 6. veka, ali je postao vizantijski vladar. Volim njegove filmove i mislila sam da bi takvoj legendi bolje pristajala veća uloga - istakla je Karimova.

(Telegrag.rs / 24sata.hr / Foto: Sulejman Veličanstveni / AP)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA