BILJANA RISTIĆ: Svaki penzioner treba da odvoji po 10 dinara za narodne kuhinje!

Pokrenuta je akcija u kojoj bi se svaki od 1,7 miliona penzionera odricao po 10 dinara mesečno, čime bi se na taj način sakupljalo po 17,4 miliona dinara za narodne kuhinje

  • 5

Humanitarna akcija "Penzioneri za narodne kuhinje" koju promoviše poznata voditeljka i imitatorka Biljana Ristić zasnovana je na ideji časopisa "Penzioner" i inicijativi da svaki penzioner mesečno odvoji po deset dinara od svoje penzije za narodnu kuhinju.

Iako su penzioneri među najugroženijim socijalnim grupama, ovih simboličnih deset dinara ne bi značajno uticalo na njihov životni standard, ali ako uzmemo u obzir da u Srbiji živi ukupno 1,7 miliona penzionera, i da svako odvoji po deset dinara, to bi na mesečnom nivou bila suma od 17,4 miliona dinara.

Akciju su podržali Glavni odbor penzionera Beograd i Ministarstvo za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku, a penzioneri su i ovom akcijom pokazali solidarnost i želju da pomognu onima koji imaju manje od njih.

Zamišljeno je da prikupljeni novac bude prosleđen narodnim kuhinjama, u kojima se trenutno hrani oko 20 hiljada odraslih, i oko deset hiljada dece. Pretpostavlja se da bi prikupljena suma na godišnjem nivou mogla da dostigne iznos od 200 miliona dinara.

(J. J. / Foto: Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gagi

    6. februar 2013 | 15:20

    ovi tajkuni sto imaju milione treba da daju za narodne kuhinje ne jadni penzioneri! ovo je bruka i sramota za ovakvu izjavu, bolje ne izlazi iz kuce prebice te neko!

  • Dukii

    6. februar 2013 | 14:02

    Odvoj ti 100din mesecno a ne da trazis 10 od nekog ko zivi od 10.000 i manje mesecno! Sramota onanosi Guci cipelice i trazi pare od penzionera!

  • hah

    6. februar 2013 | 13:58

    jeste...ljudi prime 10-12 hiljada i treba da prezive...danas i oni vecinom moraju u narodne kuhinje...daj ti ,i onako primas sve i svasta...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA