SAZNAJEMO: Bojan Zulfikarpašić u bendu Željka Mitrovića (VIDEO)

Ugledni svetski pijanista i zvanično najbolji džez muzičar Francuske zasviraće u "Sava" centru 5. marta, a uskoro bi trebalo da se pridruži bendu "Berklee Groove", koji vodi vlasnik "Pinka"

  • 0

Ugledni svetski pijanista i zvanično najbolji džez muzičar Francuske Bojan Zulfikarpašić (45), rođeni Beograđanin koji živi i radi u Parizu još od 1988, zasviraće u "Sava" centru 5. marta, a dan posle i u Novom Sadu u Sinagogi. Jedan od naših najboljih muzičara uskoro bi, kako saznaje Telegraf, trebalo da se pridruži bendu Željka Mitrovića "Berklee Groove", gde bi uz vlasnika "Pinka" na basu, gitaristu Acu Metinija i jednog poznatog evropskog bubnjara činio jedan od muzički najjačih sastava na ovim prostorima.

Kako saznaje Telegraf, Željko Mitrović i Bojan Zulfikarpašić poznaju se godinama, a zajednički bend bi ovog leta i jeseni održao seriju svirki širom Srbije, ali i po velikim evropskim metropolama.

Bojan Zulfikarpašić svoju karijeru krunisao je i titulom Viteza reda umetnosti i književnosti koju mu je dodelila francuska vlada. Inače, proglašavan je za muzičara godine, dobitnik je priznanja "Victories du Jazz", evropske nagrade "Hans Koller Prize", nastupao je na najvećim svetskim džez festivalima. Prošla godina za njega bila je posebno uspešna kada je izdao novi album "Soul Shelter" i proglašen je za najboljeg džez muzičara Francuske.

Telegraf.rs / Bizlife.rs

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA