Serija "Montevideo" od 13. februara na RTS 1

U 24 epizode gledaoci će videti kako se formirala državna reprezentacija u fudbalu, a u seriji glume Tanja Bošković, Milovan Filipović, Igor Đorđević i Miroslav Ćiro Blažević

  • 0

Serija "Montevideo, Bog te video" u režiji Dragana Bjelogrlića počeće da se emituje 13. februara na Prvom programu Radio televizije Srbije, a gledaoci će moći da je prate svakog ponedeljka od 20:05 časova, najavila je danas producentska firma "Intermedia Network".

Televizijska serija od 24 epizode o formiranju državne reprezentacije i njenom uspehu na Prvom svetskom prvenstvu u fudbalu u Montevideu imaće dve sezone. U prvoj sezoni biće prikazano devet epizoda.

Serija je, u poređenju sa filmom, potpuno autonomno delo, zasebne naracije, tako da će gledaoci u toj verziji priče o fudbalskim junacima iz 1930. imati priliku da vide više od pet dodatnih sati materijala kojih nema u filmu.

U seriji se pojavljuju i novi glumci kao što su Tanja Bošković, Milovan Filipović u ulozi Miloša Crnjanskog, Igor Ðorđević, kao i specijalni gost Miroslav Ćiro Blažević. 

Prve epizode upoznaće gledaoce sa glavnim junacima i njihovim životima, kao i prilikama u Beogradu tridesetih godina 20. veka, fudbalskim utakmicama u gradu, sukobima unutar fudbalske organizacije i pripremama za odlazak na prvi Mondijal.

Ostale epizode govore o putovanju u Montevideo i mnogim komičnim dogodovštinama sa ove velike avanture, dok poslednje epizode svedoče o tri utakmice na prvenstvu i osvajanju trećeg mesta naših reprezentativaca, kao i o njihovom trijumfalnom povratku u Beograd.

Glavne uloge u TV seriji "Montevideo, Bog te video", kao i u filmu, tumače Miloš Biković, Petar Strugar, Danina Jeftić, Nina Janković, Predrag Vasić, Vojin Chetković, Nebojša Ilić, Nikola Ðuričko i Viktor Savić.

Film i igrana serija rađeni su u produkciji firme "Intermedia Netvork", a scenario, inspirisan knjigom poznatog sportskog novinara Vladimira Stankovića, napisao je Srđan Dragojević uz asistenciju Ranka Božića.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA