GITAR ART: Koncert povodom pola veka "Bitlsa"! (VIDEO)

Manifestacija "The Beatles On" sadrži izložbu, filmsku projekciju, tribine i veliki koncert kojim će biti obeleženo 50 godina od objavljivanja prvog albuma ove legendarne grupe

  • 1

Povodom 50 godina od nastanka engleske grupe "Bitlsi" biće održan veliki koncert 12. februara u Domu sindikata, u sklopu 14. festivala "Gitar art". Pored koncerta, publika će moći da se podseti na "Bitlse" i putem izložbe, filmske projekcije i tribine.

Na koncertu će nastupiti Aleksandra Kovač sa horom "Beogradski glas", Dado Topić, Vasil Hadžimanov, Kiki Lesandrić i drugi.

Posebnu obradu najlepših melodija "Bitlsa" sprema Kornelije Kovač sa svojim triom, kao i grčki gitarista Kostas Kociolis koji će snage udružiti sa priznatim gudačkim orkestrom "Dušan Skovran".

Voditelji progama biće glumica Ana Sofrenović i muzičar Dejan Cukić.

U finalnom delu večeri neke od najvećih hitova izvešće svi učesnici zajedno sa publikom, kako bi što vernije dočarali snagu samih pesama koje su izvođene na stadionima.

Muzička grupa "The Bestbeat" će u autentičnim kostimima izvesti polučasovni kolaž pesama sa ranih albuma, uključujući tu i prvenac "Please, Please Me" objavljen pre pola veka, u martu 1963. godine.

Ceo program zamišljen je kao vremeplov u šezdesete, pa će tako nakon koncerta biti organizovana "igranka" sa muzikom upravo iz tog vremenskog razdoblja.

Ulaznice za ovu manifestaciju koštaju od 1.700, 2.300 i 2.800 dinara,  i mogu se kupiti na blagajni "Doma sindikata", TC "Ušće", "Eventima" i "Tiketlajna".

Pogledate pesmu "Please, Please Me", prvu koju je snimila čuvena grupa:

(J.J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA