RRA: "Pink" plaća milion dinara kazne zbog "Preljubnika"?

Protiv "ružičaste" televizije je podnet zahtev za pokretanje prekršajnog postupka, a "Pinku" je naloženo da ovaj program emituje samo posle ponoći, kao i da se izvini gledaocima zbog sadržaja "Preljubnika"

  • 4

Na današnjoj sednici koja je sazvana nakon pritužbi građana na sadržaj emisije "Preljubnici" koja je na TV "Pinku" prikazana 8. februara, Savet Republičke radiodifuzne agencije (RRA) je podneo zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv "ružičaste" televizije kojoj preti kazna do milion dinara.

TV "Pinku" je naloženo da emisiju "Preljubnici" i slične programe čiji sadržaj može da naškodi fizičkom, mentalnom ili moralnom razvoju dece i omladine ne može da emituje pre ponoći.

"Savet RRA je, takođe, upozorio "Pink" da sve emisije moraju biti na pravilan način označene za godišta kojima su namenjene. Kada je  reč o konkretnoj emisiji ("Preljubnici", prim. nov) i eventualnim saznanjima autora o krivičnom delu na osnovu koga je napisan scenario za ovu emisiju, Savet očekuje da nadležni organi sprovedu postupak u skladu sa zakonom", navodi se u saopštenju RRA.

Prema rečima zamenika predsednika Saveta RRA Gorana Karadžića, maksimalna kazna za slične prekršaje je milion dinara i on očekuje da će sud izreći maksimalnu kaznu jer je reč o ponovljenom delu.

Takođe, Savet je upozorio "Pink" da je sadržaj te emisije suprotan Zakonu o radiodifuziji i Opštem obavezujućem uputstvu o ponašanju emitera (kodeks) i obavezao emitera da to saopštenje javno objavi u svojim centralnim informativnim emisijama uz izvinjenje gledaocima.

Da podsetimo, tema sporne emisije je incest.

(Telegraf.rs/Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vaš novinar

    13. februar 2013 | 16:11

    Licencne emisije tog tipa treba ukinuti. Ništa pametno čovek ne mož' da vidi na našim TV programima.

  • Biljana

    13. februar 2013 | 23:42

    Ma kakvi milion dinara?!Zakonom ih zabraniti!!!I narediti da PINK televizija na svaka tri meseca da po milion dinara u dobrotvorne svrhe-za opstanak narodnih kuhinja,za siromasnu decu,za skolovanje dece,za bolesnu decu..

  • acab

    13. februar 2013 | 23:15

    naj retardiranija emisija ikada.....,nacija nam oboljeva, od ove i slicnih emisija.KAZNITI I UKINUTI!...KRAJ!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA