"Sulejman" obavezan na Medicinskom fakultetu

Gledanje turske sapunice je svojim studentima preporučio dekan ove prosvetne ustanove u Osijeku, prof. dr Aleksandat Včev, koji im je saopštio da je u njihovom interesu da prate seriju kako bi se pripremili za rad i kontakt sa pacijentima

  • 1

Studenti Medicinskog fakulteta u Osijeku dobili su kao zadatak da prate tursku sapunicu "Sulejman Veličanstveni" kako bi uspešno savladali i položili predmet medicinska propedevtika.

Ovu preporuku je svojim studentima izneo dekan ove prosvetne institucije prof. dr Aleksandat Včev, koji im je saopštio da je u njihovom interesu da prate seriju kako bi se pripremili za rad i kontakt sa pacijentima.

- Za ovaj predmet vrlo je važno naučiti i prepoznati pacijentovo stanje iz njegove mimike i izraza lica, a u ovoj seriji to se fantastično može naučiti. Upravo se u "Sulejmanu Veličanstvenom" može videti koliko se emocije izražavaju samo mimikom lica ili pokretom očiju i to bez reči. Studentima sam samo preporučio da gledaju ovu seriju, a oni se nisu previše bunili jer su priznali i sami da je prate. To nije nikakva obaveza, ali može im pomoći. I sam pogledam poneku epizodu kada nema ništa bolje na programu - rekao je za "Glas Slavonije" dekan osječkog Medicinskog fakulteta.

(Telegraf.rs / Hercegovina.info)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cica

    21. februar 2013 | 11:57

    Klinicka "propedautika" je rekla bih propedevtika. :D

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA