MEDSEN: Želim vam mir, sreću i proglašavam Fest široko otvorenim!

Publika je dugim, poslednjim aplauzom ispratila dve prerano preminule značajne ličnosti srpske kulture - Tanju Petrović i Dinka Tucakovića

  • 0

Američki glumac Majkl Medsen otvorio je večeras u Centru "Sava" 41. međunarodni filmski festival Fest.

Mnogobrojna publika pozdravila je burnim aplauzom slavnog glumca, koga će videti i na velikom platnu, sutra uveče u "Domu omladine" u filmu "Pored puta" (Along the roadside) reditelja Zorana i producenta Vladimira Lisinca, braće iz Kruševca, koji karijeru grade u Americi.

Nakon kratkog inserta iz tog filma, sa Medsenom u groplanu, na bini se pojavio i on lično, u crveno-crnom kompletu u kaubojskom stilu i uz osmeh zahvalio "Er Fransu" i hotelu "Metropol" što su mu pronašli prtljag, zagubljen prilikom jučerašnjeg dolaska u Beograd.

- Hvala organizatorima festivala što su me pozvali u vaš predivni grad. Hvala Zoranu i Vladi što su me pozvali da budem deo njihovog sjajnog filma. Želim vam svima sreću i mir i zvanično proglašavam ovaj festival široko otvorenim - rekao je Medsen.

Voditeljka programa Ivana Gajica prethodno je podsetila publiku na tužni i prerani odlazak dve značajne ličnosti kulturnog života našeg grada, koje su dobar deo svoje karijere ugradile u Fest.

Novinarka, urednica, nekadašnji gradski sekretar za kulturu Tanja Petrović preminula je juče, a reditelj i nekadašnji predsednik Saveta Festa Dinko Tucaković pre tri dana.

- Ovaj Fest posvećujemo njima - rekla je Gajica, i pozvala publiku da ih isprati poslednjim aplauzom, koji je zatim dugo trajao u prepunoj sali.

Glavni program počeo je projekcijom dobitnika "Zlatne palme" u Kanu − filma "Ljubav" Mihaela Hanekea. Do 3. marta u više dvorana i u različitim programskim ciklusima biće prikazano 75 filmova iz celog sveta.

Za zatvaranje je najavljena premijera filma "Falsifikator" reditelja i scenariste Gorana Markovića.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA