VEČERAS DODELA OSKARA: Filmovi "Linkoln" i "Argo" u trci za pobedu! (VIDEO)

U Dolbi teatru u Los Anđelesu biće održana 85. svečana dodela nagrade Američke filmske akademije, a u trci za glavnu nagradu naći će se devet ostvarenja

  • 3

Prestižna manifestacija dodele Oskara održaće se večeras 85. put u Dolbi teatru u Los Anđelesu, a nagrade u 24  kategorije dodeliće Američka filmska akademija.

Među zvanicama na crvenom tepihu će se naći i najpopularnije ličnosti širom planete, a neki od njih nominovani su za dobitnika ovog priznanja.

Direktan prenos dodele Oskara prenosiće američka televizija ABC, a domaćin večeri biće glumac Set Mekfarlan. Zlatne statue će na ovogodišnoj dodeli uručivati i Majkl Daglas, Meril Strip, Dženifer Aniston, Ričard Gir, Rene Zelveger, Šarliz Teron i Džon Travolta.

Za odličan muzički repertoar i prijatnu atmosferu zaduženi su popularne pevačice Adel, Širli Bejsi, Nora Džons i Barbra Strejsend, kojoj će ovo biti prvi nastup na dodeli Oskara u poslednjih 36 godina.

Među favoritima za glavnu nagradu, Oskar za najbolji fim, našla su se ostvarenja "Linkoln" Stivena Spilberga i špijunski triler "Argo" u režiji Bena Afleka, koji se smatra ozbiljnom konkurencijom Spilbergovom filmu, koji ima 12 nominacija.

Pogledajte trejler Spilbergovog "Linkolna":

U slučaju da pobedi, "Argo" će biti prvo ostvarenje koje će odneti Oskara za najbolji film, a da pritom njegov reditelj Ben Aflek čak nije ni nominovan, i to od 1990. godine, kada se to isto desilo sa dramom "Vozeći mis Dejzi". Pored njega, mađu rediteljima koji nisu nominovani našli su se i Tom Huper, Ketrin Bigelou i Kventin Tarantino, čiji se filmovi - "Jadnici", "00.30 Tajna operacija" i "Ðangova osveta" takođe nalaze u užem izboru.

Pogledajte trejler za nominovani film "Argo":

Za dobitnika Oskara za glavnu žensku ulogu nadmeću se još Džesika Čestejn (00.30 Tajna operacija), Naomi Vots (Nemoguće) i Dženifer Lorens (U dobru i u zlu). Osamdesetpetogodišnja Emanuel Riva (Ljubav) najstarija je glumica nominovana za glavnu ulogu, a Kuvendžane Valis (Zveri južnih divljina) sa svega devet godina najmlađa je u toj kategoriji.

Za istu nagradu, ali u muškoj kategoriji, nominovani su Bredli Kuper (U dobru i u zlu), Denzel Vošington (Let), Žoakin Finiks (Master), Hju Džekmen (Jadnici) i Danijel Dej-Luis (Linkoln), koga mnogi smatraju sigurnim dobitnikom Oskara.

(J. J. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cica

    24. februar 2013 | 12:33

    Likoln najdosadnije ostvarenje! Argo nisam gledala, rekose da je americka propaganda, a ja ne volim propagande. :) Najbolji ove godine Django, pa nek prica ko sta hoce! :D

  • jovana

    24. februar 2013 | 15:48

    argo je nezamislivo dosadan, nisam ni uspela do kraja da ga izgledam, ako on dobije..sramota

  • mimy

    24. februar 2013 | 15:24

    master i joaquin phoenix- izvanredno! argo- izvrsno!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA