SAGA "SUMRAK" NAJGORA: Sedam Zlatnih malina za film o vampirima

Poslednji nastavak vampirske sage dobio je najviše "Oskara" kao najgore filmsko ostvarenje u protekloj godini. Zlatnu malinu dobila je i Rijana, i to za debitantsku ulogu u naučno-fantastičnom ostvarenju "Battleship"

  • 0

Zlatnu malinu, svojevrsnog Oskara za najgore ostvarenje u protekloj godini, sinoć je u Los Anđelesu dobio poslednji nastavak vampirske sage "Sumrak".

Kako prenose strane agencije, "Sumrak saga: Praskozorje 2" osvojio je čak sedam trofeja. Među dobitnicima ove najnepoželjnije filmske nagrade su glumci Kristen Stjuart i Tejlor Lautner, kao i reditelj filma Bil Kondon.

Uprkos ovom neslavnom finišu, film je doživeo ogromnu popularnost, zaradivši impresivnih 829 miliona dolara na bioskopskim blagajnama.

Sam Robert Patinson izbegao je da bude ponižen na ovaj način, ali je zajedno sa ostalim partnerima u filmu podelio Zlatnu malinu za najgoru glumačku ekipu.

Među "laureatima" je i R&B zvezda Rijana, koja je nagradu dobila za debitantsku ulogu u naučno-fantastičnom ostvarenju "Battleship". 

Američki komičar Adam Sendler, koji se često nalazi na meti "malina", osvojio je trofej za najgoreg glumca i najgori scenario za komediju "That''s My Boy", što nije tako loš rezultat s obzirom na to da je prošle godine pokupio 10 statueta.

Nagradu Zlatna malina utemeljio je 1981. godine američki pisac reklamnih tekstova i publicista Džon Vilson.

Veoma retko se dešava da pobednici dođu na svečanu dodelu, koja se tradicionalno održava dan pre ceremonije dodele Oskara.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA