KATARINA KOVAČEVIĆ: Deo nagrade pokloniću nezbrinutoj deci! (FOTO) (VIDEO)

- Ne mislim da sam najtalentovanija, već da sam najsrećniji talenat kome se skopilo sve - i sreća i umeće. Želela bih da snimim autorsku pesmu za početak - priča pobednica emisije "Ja imam talenat" za Telegraf

  • 1

Mlada pobednica televizijskog takmičenja "Ja imam talenat", Katarina Kovačević, u intervjuu za Telegraf kaže da još ne veruje da je pobedila, otkriva da će deo novca koji je osvojila pokloniti u humanitarne svrhe i napominje da joj je ipak fakultet na prvom mestu, kao i da bi volela da snimi duet sa Jelenom Tomašević.

Talentovana studentkinja farmacije iz Negotina osvojila je 100.000 evra pobedom u sinoćnjem finalu popularnog takmičenja, i mada je i dalje zbunjena time što se odjednom našla u centru medijske pažnje, polako svodi utiske i pravi planove za budućnost.

Kakav je osećaj kada dobijete titulu "najvećeg talenta" u Srbiji?

- Osećam se fenomenalno, baš sad sedim sa roditeljima i pričamo o svemu, utisak je nikad bolji! Prosto ne mogu da verujem da se to meni desilo. Nisam očekivala pobedu, ni ja ni moji roditelji, što se i videlo, svi smo bili zbunjeni. Ipak ne mislim da sam najtalentovanija, već da sam najsrećniji talenat kome se sklopilo sve - i sreća i umeće.

Šta planirate da uradite sa 100.000 evra koje ste osvojili?

- Ja sam obećala da ću deo nagrade dati u dobrotvorne svrhe, Domu za nezbrinutu decu u Negotinu, moram da se dogovorim sa roditeljima šta i kako, ali sigurno ću odvojiti deo novca za njih, mada nisam sigurna kolika će to suma biti. Pored toga, imam nameru da održim humanitarni koncert u svom rodnom gradu Negotinu da bih prikupila novac za Snežanu Sević koja je teško bolesna. Još moram da  razgovaram sa predsednikom opštine o tome.

Čime smatrate da ste osvojili puliku?

- Možda svojom iskrenošću, interpretacijom iz srca, ne pevanjem bez greške, već istinitom emocijom koju sam prenosila, iznela sam sebe pubilci.

Ko vam je bio najveća konkurencija?

- Konkurencija je bila prejaka, toliko su svi bili sjajni i posvećeni da bi bilo pravedno da je bilo ko od finalista dobio nagradu. Ja, iskreno, nisam gledala nikog kao konkurenciju, nisam došla sa tim stavom, više smo se družili i bodrili jedni druge jer smo svi različiti i nije bilo mesta konkurenciji.

Jeste li imali favorita među finalistima?

- O, da, to su bili mali harmonikaši iz Ugljevika, moja dečica, moje duše, i zaista sam navijala za njih.

Kako su reagovali vaši roditelji na pobedu?

- Mama je bila u transu, plakala je, uplašila sam se koliko je bila van sebe, sve vreme sam gledala u nju. Rekla mi je posle da joj je srce kao vasiona.

Koji je vaš sledeći korak u karijeri?

- Još moram da vidim sa ljudima koji su kompetentni za to, koji bolje znaju šta je najbolje za dalje, zasigurno mi treba pomoć od nekog. Ja bih želela da to bude autorska pesma za početak, da se predstavim publici i da to otpevam sa puno emocija. Želim da se posvetim tome, ali nikako ne planiram da zapostavim fakultet.

Da li očekujete podršku od RTS-a u razvoju karijere?

- Za RTS ne znam još uvek, dali su mi ugovor i ja sam potpisala, ali priznajem da nisam pročitala ni reč, zaista nisam stigla. Nadam se ću imati podršku od njihove produkcije, to bi mi puno pomoglo. Videćemo još, danas ću sa njima da razgovaram.

Zašto ste izabrali "Ja imam talenat", a ne, na primer, "Prvi glas Srbije" ? Šta je presudilo?

- Gledala sam i jedno i drugo, a da budem iskrena, produkcija "Talenta" je ozbiljnija, svetska, od stajlinga preko statista, svi su brinulli o nama, imala sam utisak da je ovo jedan svetski šou. Drugi razlog jeste najtalentovaniji Ivan Tasovac, i njega zaista smatram profesionalcem koji može da odabere pobednika, i čast mi je što je on bio član žirija.

Kakvi su vaši utisci o ostalim članovima žirija, da li su strogi prema kandidatima kad se kamere isključe?

- A ne, ne, svi su sjajni, čak su i opušteniji, podržavaju nas, savetuju, stvarno su neverovatni. Nataša Ninković i Ivan Bosiljčić nisu ništa manje profesionalni od Tasovca, korektni su i na mestu. Priznajem da je moj omiljeni član žirija ipak Bosiljčić, on je tako skromno biće, divan je stvarno, i volela bih da nekad snimim duet sa njegovom suprugom Jelenom Tomašević.

Pogledajte sinoćni nastup u kojem je Katarina oduševila publiku izvođenjem numere "Zajdi, zajdi":

(Jelena Jovanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA