Prva nagrada za srpski film "Klip" u Roterdamu

Debitantski igrani film rediteljke Maje Miloš dobitnik je prve nagrade na 41. Internacionalnom filmskom festivalu

  • 0

Debitantski igrani film "Klip" rediteljke Maje Miloš dobitnik je "Tigra" (Hivos Tiger), prve nagrade na 41. Internacionalnom filmskom festivalu u Roterdamu, a takođe je dobio i nagradu holandske kritike.

"Klip" je bio prikazan u okviru zvaničnog takmičarskog programa "Tiger Award Competition", a to mu je ujedno bila i internacionalna premijera, kao i prvo zvanično učešće jednog srpskog filma na ovom svetskom festivalu A kategorije.

U Roterdamu se dodeljuju tri ravnopravne "Hivos Tiger" nagrade u vrednosti od po 15.000 evra - u konkurenciji je bilo 15 filmova - a ove godine uz "Klip" dobili su je i kineski "Egg and Stone" (r. Huang Ji) i čileansko-holandski "De jueves a domingo" (r. Dominga Sotomayor). Brazilski film "Neighbouring Sounds" (r. Kleber Mendonça Filho) dobio je FIPRESCI nagradu, a kineski "Sentimental Animal" (r. Wu Quan) nagradu NETPAC.

- Energično, buntovno, autentično, iskreno i otkrivajuće delo, koje modernim sredstvima opisuje "mobilnu" generaciju, koja dokumentuje svoj život snimcima na mobilnom telefonu. "Klip" postavlja mnoga pitanja i ne daje odgovore- piše u obrazloženju za nagradu.

(Izvor: b92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA