Isidora Bjelica tužila TV "Hepi" zbog uvreda i diskriminacije!

Nakon niza uvreda koje su na njen i račun njene emisije "Ljubavna doktorka" izrekli rukovodioci televizije "Hepi", književnica je odlučila da ih tuži zbog mobinga

  • 8

Književnica Isidora Bjelica povukla je svoju emisiju "Ljubavna doktorka" i tužila televiziju "Hepi" zbog diskriminacije i mobinga od strane rukovodstva ove televizije.

Bjelica je Telegrafu prosledila mejl koji je primila od direktorke "Hepi" televizije  Aleksandre Krstić, u kome je izneto niz uvreda na račun njenih gostiju i publike, koji se nazivaju homoseksualcima i "nenormalnima", a posebne napomene vlasnika ove TV stanice Predraga Rankovića Peconija napisane su velikim slovima crvenom bojom. 

Reditelj Robert Petrović poslao je mejl direktorki TV "Hepi" Aleksandri Krstić i vlasniku Predragu Rankoviću Peconiju u kojem su iznete kritike na račun same emisije, teme, publike, gostiju i samog vođenja programa. Prema njegovom mišljenju, najveći problem je to što emisija nema dovoljnu gledanost i što publika nije "normalna".

- sugerisao je reditelj, uz odobravanje vlasnika (velikim slovima), i dodao -

- izneo je reditelj emisije "Ljubavna doktorka" u pismu.

Dopis je trebalo da bude plan za korigovanje emisije, kako bi se popravila gledanost, međutim, kritika uredništva, prema mišljenju Isidore, nije bila na mestu.

- Ja sam već sastavila pismo sa svojim advokatom i tužila "Hepi" televiziju za mobing i diskriminaciju, jer je ovo stvarno nečuveno! Čula sam se sa direktorkom Aleksandrom, kako bismo rešili stvar i ponudila sam joj dva rešenja, međutim, oni su odbili jer misle da su svemoćni tajkuni - izjavila je Isidora za Telegraf.

Spisateljica je na svom Tviter profilu dobila brojnu podršku fanova kao reakciju na ovo što se desilo.

- Oduševljena sam ovolikom podrškom, stvarno nisam očekivala ovoliki broj pozitivnih komentara - kaže Isidora.

Pogledajte šta piše u ostatku mejla u kome se spominju i voditeljka Sanja Marinković, Zorica Brunclik, zatim Nikolina Pišek i Tanja Vojtehovski:

Sa druge strane, u saopštenju TV "Hepi" se, između ostalog, navodi da je reditelj želeo da Bjelici ukaže na njene propuste kako bi se povećala gledanost, kao i da nikome nije bila namera diskriminacija, šovinizam ili vređanje.

- Potpuno je jasan razlog zašto je reditelj naše televizije uputio interni mejl direktoru televizije, ukazujući na izvesne nedostatke tokom snimanja emisije "Ljubavna doktorka“, s ciljem da, ukoliko želimo veću gledanost, bolji status emisije, propuste treba ispraviti. Reditelj je ukazao na nedostatke emisije i propuste koje je napravila Isidora Bjelica, i to samo s jednim ciljem - da gledanost, koja je bila loša, bude bolja i da se prema svojim gledaocima odnosimo s poštovanjem - piše u saopštenju.

- Ostaje nejasno zašto bi autor emisije na televiziji, na kojoj u udarnom terminu dobija priliku da pokaže svoju kreativnost, izvukao interni mejl i prosledio ga medijima. Neformalna i interna komunikacija među zaposlenima, ponekad, može da iznedri neke rečenice, koje nehotice povrede, ali nikom nije namera niti vređanje, niti diskriminacija, niti šovinizam. Ponajmanje mobing - zaključuje se u saopštenju TV "Hepi".

(Jelena Jovanović)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • citateljka

    28. februar 2013 | 11:24

    Ma sta ima da ih tuzi. Naravno da ce da joj ukinu emisiju ako ne privlaci gledaoce. Svi dobro znamo mentalitet u Srbiji i da narod nece da gleda homoseksualce i njihove "ljubavne probleme".

  • русија

    28. februar 2013 | 06:20

    стара недој.бана баба

  • ДАШОНИ

    28. februar 2013 | 12:49

    КАО ПРВО ГОСПОЂО БЈЕЛИЦА ВИ СТЕ ЈЕДНА ЈАКО СИМПАТИЧНА ОСОБА САМО ДА НЕМАТЕ ТИХ МАНА" ДА ИЗГЛЕДАТЕ ВИШЕ КАО МУШКО , ДА СТЕ ПРОСТАЧКИ ВУЛГАРНИ, ДА НЕМАТЕ НИ ТРУНКА ЖЕНСТВЕНОСТИ , А ДА НЕ ГОВОРИМО КОЛИКО ЛОШЕ УТИЧЕТЕ НА НАШУ ДЕЦУ, ПОКУШАЈТЕ У ТИРАНИ , ТАМО СТЕ ПО ИЗГЛЕДУ МЕЂУ " СВОЈИМА"

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA