Pronađeno mesto gde počiva Fredi Merkjuri?

Na londonskom groblju Kensal Green pronađena je nadgrobna ploča sa natpisom "U uspomenu na Faruka Bulsaru", za koju se smatra da predstavlja poslednje počivalište pepela legendarnog pevača grupe "Queen"

  • 3

Na londonskom groblju Kensal Green pronađena je nadgrobna ploča sa natpisom "U uspomenu na Faruka Bulsaru", za koju se smatra da predstavlja poslednje počivalište pepela Fredija Merkjurija, legendarnog pevača grupe "Queen", čija je poslednja želja bila da se ne otkrije mesto polaganja njegovog pepela, piše "Daily Mail".

Da podsetimo, Merkjuri je preminuo usled komplikacija prouzrokovanih virusom HIV-a, 24. novembra 1991. godine, u 45. godini, a jedina osoba koja zna gde se nalazi njegov pepeo je bivša verenica Meri Ostin, kojoj je ostavio i kuću u londonskom kvartu Kensington.

Fredijevi fanovi čekali su 21 godinu kako bi odali počast legendarnom pevaču, ali nisu imali gde da odu, sve dok fotograf Bredli Pejdž nije na groblju Kensal Green slučajno pronašao nadgrobnu ploču sa natpisom "U uspomenu na Faruka Bulsaru (Merkjurijevo pravo ime)" , ispod kojeg na francuskom jeziku piše i "Uvek ću biti uz tebe svojom ljubavlju, M.", što sugeriše na to da je upravo Meri Ostin postavila ploču.

S druge strane, Merkjurijev bivši partner Džim Haton, sa kojim je pevač bio u vezi sve do svoje smrti, u jednom intervjuu iz 1994. godine je izjavio da smatra da Fredijev pepeo počiva na groblju Garden Lodge.

- To je postala prava misterija, ali sam prilično siguran da je njegovo mesto počivanja u podnožju trešnje, sa pogledom na celo mesto - rekao je tada Haton u intervjuu.

Prema nekim drugim teorijama, pepeo legendarnog pevača bi se mogao nalaziti čak i u Zanzibaru, u kojem je rođen.

(Telegraf.rs / Klix.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kiza

    27. februar 2013 | 22:01

    Najbolji pevac u istoriji rok muzike. Takav se radja jednom u 1000 godina.

  • MIlena

    27. februar 2013 | 22:47

    poslednja želja mu je bila da se ne otkrije mesto gde počiva i to ljudima nije jasno pa su svakako tražili njegov grob? koliko ljudi mogu da padnu?

  • Svetac

    27. februar 2013 | 21:17

    Sakrili ga zbog side a sto se nije izlecio kad jw imo pare

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA