Baka Irine Šajk radila kao Staljinova špijunka

"Moja baka je neverovatna žena. Kad je počeo Drugi svetski rat, imala je tek 20 godina. Bila je narodni heroj i dobila je mnogo odlikovanja za svoj doprinos u borbi protiv nacista. Ona mi je uzor u životu", rekla je ruska manekenka

  • 1

Ruska manekenka Irina Šajk otkrila je u intervjuu za časopis "DT" da je njena baka Galina Šajkislamova radila kao špijun za Staljina tokom Drugog svetskog rata i da se borila protiv nacista.

- Moja baka je neverovatna žena. Kad je počeo Drugi svetski rat, imala je tek 20 godina. Bila je narodni heroj i dobila je mnogo odlikovanja za svoj doprinos u borbi protiv nacista. Ona mi je uzor u životu - rekla je Irina.

Posle rata, Galina je provela tri godine sa suprugom u tajnoj sovjetskoj bazi u komunističkoj Istočnoj Nemačkoj, o čemu i danas odbija da priča. Kasnije je radila u industriji poljoprivrede i gasa.

Inače, manekenkina baka je danas jedina Irinina veza s ocem koji nije doživeo da vidi njen vrtoglavi uspeh, ali od koga je nasledila zanosnu lepotu.

- Otac mi je bio tamnoput jer je bio Tatar, a Tatari često liče na Brazilce. Oči su mi na majku Olgu, pijanistkinju koja je bila nastavnica muzičkog u obdaništu", rekla je svojevremeno Šajkova.

(Telegraf.rs / Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA