RADIVOJEVIĆ: Visina honorara za "Konstantina" netačna

- Na tržištu sam 20 godina i imam pravo da imam svoju cenu - rekao je reditelj predstave "Konstantin", čiji honorar za ova projekat navodno iznosi 1,9 miliona dinara

  • 0

Jug Radivojević, reditelj predstave "Konstantin", rekao je da je netačna informacija o visini honorara za ovaj projekat, koji navodno iznosi 1,9 miliona dinara.

- Na tržištu sam 20 godina i imam pravo da imam svoju cenu - rekao je Radivojević, koji je naveo da je bilo zabranjeno snimateljima da prate početak predstave u Nišu da ne bi ometali glumce.

- Došlo je do nesporazuma. Mi smo pripremili i video-materijal i fotografije da bismo ih podelili novinarima, ali postoje praktični razlozi, predstavu počinje mališan koji ima osam godina, a moja bojazan je bila da bi zvuci fotoaparata, nameštanje kamera mogli da ga dekoncentrišu i da dođe do blokade - kazao je reditelj predstave.

Rukovodilac projekta "Milanski edikt 313 - 2013, Srbija" i savetnik ministra za međunarodnu saradnju u Ministarstvu kulture i informisanja Slavica Trifunović odgovorila je na pitanja oko finasiranja predstave koja su se pojavila u javnosti. Ona je kazala da kada je planiran državni program, budžet nije mogao da bude precizan, okvirno su za predstavu "Konstantin" dali budžet 100. 000 evra, polazeći od prakse u pozorištima u Srbiji.

Praizvedba predstave "Konstantin", po tekstu Dejana Stojiljkovića, u režiji Juga Radivojevića, održana je u Nišu 27. februara, u izvođenju glumaca iz osam pozorišta u Srbiji i potom još dve reprize, 28. februara i 1. marta, takođe u prepunom pozorištu u Nišu.

Sva tri izvođenja imala su, prema rečima reditelja, "stojeće ovacije", što on do sada nije doživeo za dve decenije, koliko se bavi režijom. Predstavom su izuzetno zadovljni autori, izvođači i organizatori, koji smatraju da je najvažnije to što je stvorena živa predstava. Uslovi za rad bili su fantastični, radilo se naporno, odgovorno, za veoma kratko vreme održano je 48 proba, ali se, kako je rekao Radivojević, isplatilo, jer je urađena predstava koja ima budućnost.

(Telegraf.rs / Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA