Film dobitnice "Tigra" Maje Miloš u Beogradu 8. marta

Debitantski igrani film "Klip" rediteljke Maje Miloš osvojio nagradu za najbolji film na festivalu u Roterdamu

  • 2

Debitantski igrani film "Klip" rediteljke Maje Miloš, koji je osvojio nagradu za najbolji film "Tiger Award" na festivalu u Roterdamu, biće premijerno prikazan u Beogradu 8. marta, najavio je producent - Filmska kuća Baš Čelik.

Na upravo završenom 41. Internacionalnom filmskom festivalu u Roterdamu uz nagradu Tigar i iznos od 15.000 evra, "Klip" je osvojio i KNF nagradu Holandskih filmskih kritičara koja pomaže distribuciju filma u toj zemlji.

"Klip" je prikazan u okviru zvaničnog takmičarskog programa "Tiger Award Competition", a to mu je ujedno bila svetska premijera, kao i prvo zvanično učešće jednog srpskog filma na ovom svetskom festivalu A kategorije, saopštio je "Baš Čelik". U obrazloženju nagrade za "Klip" se kaže: "Energično, buntovno, autentično, iskreno i otkrivajuće delo, koje modernim sredstvima opisuje ''mobilnu'' generaciju, koja dokumentuje svoj život snimcima na mobilnom telefonu. ''Klip'' postavlja mnoga pitanja i ne daje odgovore".

Glavna junakinja Jasna je tinejdžerka koja živi okružena oskudicom beogradskih predgrađa.Otac joj je teško bolestan i besna je na sve i svakog, uključujući sebe. Zaljubljena je u Ðoleta, dečka sa kojim ide u školu, ali ni od tog odnosa ne dobija sve što bi želela. Turobnu svakodnevicu pokušava da potisne eksperimantisanjem u seksu, drogama i izlascima, sve vreme snimajući mobilnim telefonom sebe i ljude koji je okružuju. U tom surovom okruženju ipak se rađaju ljubav i nežnost.

Glavne uloge tumače Isidora Simijonović, Katarina Pešić, Sonja Janičić, Monja Savić, Jovana Stojiljković, Vukašin Jasnić, Vladimir Gvojić.

Direktor fotografije je Vladimir Simić, a montažer Stevan Filipović. "Klip" će se u Srbiji prikazivati u distribuciji kompanije "Tak".

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • timjohnbyford

    5. februar 2012 | 14:29

    RT @SirOliverrr: @DukiBulic @timjohnbyford @majamilos Kod mene ima mesta samo za vojne dezertere i vlasnike klipova! http://t.co/J5xLFr8q

  • SirOliverrr

    5. februar 2012 | 14:27

    @DukiBulic @timjohnbyford @majamilos Kod mene ima mesta samo za vojne dezertere i vlasnike klipova! http://t.co/J5xLFr8q

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA