INTERVJU, LUKAS: Pesme na Beosongu su bile očajne! (FOTO) (VIDEO)

"Kada čujete naše pesme, zar to ne govori samo po sebi? Zašto su numere Marije i Željka zauzimale visoke pozicije? Zato što su najbolje, a ostale su najgore, i zato su bile dole", izjavio je poznati pevač, koji je danas i zvanično najavio koncert na "Marakani"

  • 3

Aca Lukas, koji se uveliko priprema za veliki koncert koji će 8. juna održati na "Marakani", za Telegraf priča da je ubeđen da će stadion biti pun, kao i da mu ne smetaju negativni komentari u vezi sa reklamom koju je snimio za jednog domaćeg mobilnog operatera. Poznati pevač kaže da osim numera Željka Joksimovića i Marije Šerifović, već godinama biramo loše pesme za "Evrosong", pa zato i loše prolazimo na ovom takmičenju.

Kakve su reakcije na vašu reklamu snimljenu za jednog mobilnog operatera?

- Ima i pozitivnih, ali i negativnih komentara. Te negativne budalaštine po portalima ne čitam. Reklama kao reklama, mislim da je izazvala dobar efekat. A taj loš što sam čuo - otkud Aca u biblioteci - pa da li iko misli da sam ja nenačitan?

Kako komentarišete postupak Marije Šerifović koja se na "Beosongu" pojavila u majici "Muzika iznad korupcije"?

- Pa ja sam čuo da tu ima dosta tih mućki, nisam upućen i ne pratim, ali sam čuo da su pobedile tri devojke sa 'Prve' i to na RTS-u. E sad, koliko tu muljanja ima, ja ne znam. Nisam čuo pesmu, ali znam da su je radili Mare i Marina Tucaković, tako da to ne može da bude neki veliki promašaj.

Šta fali srpskim pesmama da se već godinama, izuzev Marije Šerifović i Željka Joksimovića, loše plasiraju na "Evrosongu"?

- Prvo, 'Beosong' ima čudan sistem glasanja, koji uopšte ne donosi realnost stvari. Nemoguće je da, na primer, zemlje koje su kolevke pop muzike, Velika Britanija i Irska, zauzimaju poslednja mesta na tom istom 'Evrosongu'. Kada čujete naše pesme, zar to ne govori samo po sebi? Zašto su pesme Marije i Željka zauzimale visoke pozicije? Zato što su najbolje, a ostale su najgore, i zato su bile dole. Da se razumemo, Željko je preozbiljan pevač za te festivale.

Vaš koncert je istog meseca kada i Karleušin i Cecin. Ima li nekog rivalstva između vas i da li se Ceca ljuti što se družite sa Karleušom?

- Naravno da nema rivalstva, one su mi obe dobre drugarice. Ne ljuti se Ceca, mada se ja ne družim puno sa Karleušom. Posetiću njihove koncerte ukoliko budem u Srbiji, a nijedna od njih mi neće biti gost na koncertu niti ću ja njima. Gosti će sigurno biti Ivana Selakov i Ana Visi, zbog dueta, a biće još nekih koje ne bih da otkrivam.

Koje obaveze oko ćerke Viktorije obavljate vi, a koje vaša supruga Sonja?

- Viktorija je divna, unela mi je 90 odsto radosti u život. Podelili smo obaveze, mama sve radi, tata ništa, tata samo peva (smeh).

Poznato je da ste veliki "zvezdaš", da li ćete na koncertu na "Marakani" možda obući njihov dres?

- Neću sigurno obući Zvezdin dres, jesam veliki 'zvezdaš' i to nikada nisam krio, ali koncert generalno neće proći sa Zvezdinim obeležjima. U mojoj publici ima i 'partizanovaca' i 'zvezdaša' i ja ne mrzim nikoga, ni druge timove, ni druge navijače. Koncert je muzička manifestacija i doći će ljudi sa svih strana, raznih ubeđenja i navijačkih opredeljenja.

Posle "Arene", tu je "Marakana". Šta onda sledi?

- (Smeh) Ne znam zaista, možda dve 'Marakane'.

Bina će biti postavljena na južnoj strani stadiona, a karte u pretprodaji se mogu kupiti od danas po ceni od 500 do 1.100 dinara. Na pitanje da li se plaši da stadion neće biti pun, Aca je rekao:

- Nekoliko godina planiram ovaj veliki koncert i ubeđen sam, zaista, da će biti prepuno. Poslednjih godina vlada neki trend kod poznatih pevača i pevačica da na svojim koncertima pevaju samo pesme sa poslednjih albuma, a ne one koje su ih u stvari i proslavile. To je velika greška po mom mišljenju. Publika traži pesme po kojima si postao popularan.

Na pitanje koje muči fanove, kako će rešiti problem trave na "Marakani", pevač kaže:

- Jednostavno ćemo je prekriti, celu travu, potpuno će biti prekrivena.

(Anastasija Čanović)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA