Deset najboljih pesama iz filmova (VIDEO)

Prema istraživanju muzičkog časopisa "Rolling Stone", publika je odlučila koje su najbolje filmske numere svih vremena

  • 2

Prema istraživanju muzičkog časopisa "Rolling Stone", izabrano je top deset kultnih muzičkih numera koje su obeležile filmska ostvarenja. Pogledajte koje je to pesme iz filmova izabrala publika glasanjem.

Prvi na listi jeste muzička numera "Purple Rain" koju izvodi Princ. Ova numera spada u klasike popularne muzike, a izvođena je u isoimenom filmu.

Odmah zatim, našli su se "Paul McCartney & Wings" sa pesmom "Live and Let Die" koja je ujedno i najpopularnija kompozicija među svim snimljenim numerama za Džejms Bond filmove.

Treći po redu na listi je Brus Springstin sa numerom "Streets of Philadelphia", snimljenu za film "Filadelfija" koji je prvi otvoreno govorio o HIV-u u Americi. Film je doživeo veliki uspeh, baš kao i muzika za ovo ostvarenje, predvođena jednom od najpoznatijih Springstinovih pesama.

Sledeća izglasana muzička numera je "Don't You Forget About Me" u izvođenju benda "Simple Minds" koji nije bio među poznatijima kada se film "The Breakfast Club" snimao. Uz veliku sreću, pesma je došla u ruke ovim Škotlanđanima, i donela im veliku popularnost.

Peti se našao pevač Ajzak Hejs i muzička numera "Theme From Shaft". Hejs je uspeo da se pokaže i kao glumac u filmu Džoela Frimana, a uslov za njegovo pojavljavanje u ovom ostvarenju bio je da napiše upravo glavnu numeru za ovaj film.

Odmah zatim, pesma koju vezujemo za film "Diplomac" jeste "Mrs. Robinson" koju izvode Sajmon i Garfankl". Zanimljivo je to da je upravo ova numera bila isprva napisana u čast Elenor Ruzvelt.

Sedmo po redu muzičko ostvarenje na listi ovog magazina je "Stayin' Alive" koju izvodi "The Bee Gees".

Sledeća numera "Over the Rainbow" u izvođenju Džudi Garland isprva smatrana dugom i dosadnom, postala je nezaboravni filmski klasik koji je proslavio film "Čarobnjak iz Oza".

Pretposlednja na listi top deset našla se pesma "Lose Yourself" popularnog repera Eminema, koju je izveo kao glavnu numeru za film "Osam milja", a pesma je ujedno postala i hit broj jedan u SAD.

Za deseto mesto kod publike, izborila se poznata muzička numera "Knockin' on Heaven's Door" u izvođenju Boba Dilana, koji je imao i manju ulogu u filmu "Pat Garrett and Billy the Kid". Na snimanju u Meksiku osim uloge, kreirao je i nekoliko numera, među kojima i ovu kultnu.

(J. J./Izvor: B92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toni

    11. mart 2013 | 22:01

    A film Kosa?

  • Aleksa

    11. mart 2013 | 18:20

    „Live and Let Die“ je popularnija zahvaljujuci Guns n Roses. Pol Mekartniju je sin rekao " Tata, sto ti sviras pesmu od Guns n Roses ?"

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA