"Harlem Shake" je plagijat?! (VIDEO)

Muzičari Hektor Delgado i Džejson Mason tvrde da je Hari Bauer, autor numere koja je osvojila svet, iz njihovih kompozicija ukrao refren i melodiju. Uskoro sledi i tužba, a ako izgubi na sudu, Bauer će morati da plati milionsku odštetu

  • 0

Numera "Harlem Shake" je zaludela planetu, a njen autor Hari Bauer je preko noći postao zvezda, ali izgleda na tuđ račun. Naime, kako navodi "Njujork tajms", dvojica američkih muzičara tvrde da je ova pesma čist plagijat, budući da je Bauer najvažnije delove, bez dozvole, "pozajmio" iz njihovih kompozicija!

Hektor Delgado tvrdi da je u numeri "Harlem Shake" iskorišćen stih "Con los terroristas" iz njegove pesme "Maldades", koja je snimljena 2006, a Džejson Mason navodi da je refren "Do The Harlem Shake", i to u njegovom izvođenju, maznut iz kompozicije "Miller Time", koju je snimio Masonov rep bend "Plastic Little".

Delgado i Mason su najavili da će tužiti izdavačku kuću "Mad Decent" koja je objavila "Harlem Shake" i tražiti ogromnu odštetu.

Dok se ova zavrzlama ne razreši, pogledajte ove tri numere i procenite da li je "Harlem Shake" zaista plagijat.

Hektor Delgado - "Maldades":

"Plastic Little" - "Miller Time":

Hari Bauer - "Harlem Shake":

(Telegraf.rs / izvor: Mondo)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA