Srđan Dragojević dobio nagradu za životno delo

Poznati režiser dobio je ovo priznanje na Međunarodnom festivalu humora i satire “Zlatna kaciga” u Kruševcu.

  • 4

Reditelj Srđan Dragojević dobitnik je nagrade za životno delo, a dramski pisac i scenarista Radoslav Lale Pavlović titule vitez od Čarapanije, odlučio je danas Savet 21. Međunarodnog festivala humora i satire “Zlatna kaciga” u Kruševcu.

U obrazloženju Saveta, koje je pročitao direktor Kulturnog centra "Kruševac" Miroslav Smiljković, podseća se da je Dragojević kao mlad reditelj snimio tinejdžersku komediju “Mi nismo anđeli”, a posle toga i ratnu dramu po tekstu Vanje Bulića “Lepa sela, lepo gore”.

Navedeno je i da je izdao tri zbirke pesama, a za jednu od njih “Knjiga akcione poezije” dobio je i nagradu “Branko Radičević” 1986. godine.

Dramskog pisca i scenaristu Radoslava Laleta Pavlovića, takođe je, prema mišljenju Saveta, preporučila biografija.

- Kroz njegov rad vidi se da veruje u sebe, u svoj talenat, uverenja, u pozorište, u narod kome pripada srcem i dušom - istakao je direktor Kulturnog centra, i podsetio da je Pavlović autor više pozorišnih komada - “Savremenik”, “Šovinistička farsa”, “Mala”…

Nagrade i priznanja 21. festivala “Zlatna kaciga”, koji pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture organizuje Kulturni centar "Kruševac", biće uručene 1. aprila na završnoj večeri ovog festivala.

U Kulturnom centru ističu da je “Zlatna kaciga” postala najznačajniji srpski međunarodni festival humora i satire i jedan od prestižnih evropskih festivala na kome je samo ove godine učestvovalo 417 autora iz 40 zemalja.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vukašin

    14. mart 2013 | 14:01

    Tip je ljigav i bljutav i slinav i prosto odvratan.

  • Ja

    14. mart 2013 | 13:41

    Da li zaista neko ozbiljan moze da da Dragojevicu nagradu za zivotno delo. Koje je to delo? Da li je to javno psovanje ljudi ?da li su to plagijati koje je snimao, ili je to mozda najskuplji promasaj u istoriji filma (Azdaha). Da ne pominjem moral i politiku.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA