Petar Božović: Da slučajno otkrijemo naftu, odmah bi nas bombardovali

Glumac i reditelj Petar Božović govorio o "Novoj" Crnoj Gori, poštenju koga sve manje ima, nevladinim organizacijama i novom imperijalizmu

  • 6

- Neverstvo je danas postalo pravo žena! Možda bi vam nevladine organizacije to bolje objasnile, uz „pravo“ dece da biju roditelje, učitelje, babe i dede – kazao je glumac i reditelj Petar Božović u intervjuu "Novostima", i dodao da nas nevladine organizacije uče šta sve žene mogu, a šta muškarci moraju da prećute.

- Na drugoj strani, ljudski život je postao toliko jeftin, zahvaljujući pre svega globalnim interesima. Kao što u SAD moraš da nosiš dvadeset dolara u džepu da bi odmah mogao da ih izvadiš kad te na ulici napadnu, tako danas kao zemlja ne smeš da imaš nikakav resurs. Ako ovde, ne daj bože, otkrijemo naftu, odmah bi nas bombardovali – objasnio je, i dodao da moral danas svetski problem.

Otud i njihovo pravo, kako kaže, da se mešaju u unutrašnja pitanja zemalja i naroda. Božović to definiše kao novi vid imperijalizma, kao što bi Brežnjev to nekada zvao „kolektivna bezbednost“.

Govoreći o novim prilikama u Crnoj Gori, kao samostalnoj državi, Božović kaže da mu se “ona stara” više dopadala. Kako kaže, ova nova je stvar psihologa i sociologa.

- Nekad smo bili jedna kuća u kojoj se sve znalo. Pitam ja jednog čoveka, koji insistira da je Dukljanin, kako to da ne postoji ni jedna narodna pesma o Dukljaninu za kojim narod žali, kao za Bajom Pivljaninom ili Blažom Boškovićem? Dukljanin se naljutio, ustao i otišao. Doduše, o „Dukljanima“ više niko u Crnoj Gori sada i ne govori – zaključio je.

Glumac još napominje, govoreći o predstavi “Gospodska krv”, da su obraz i poštenje izvrgnuti ruglu. Nekada je ta predstava skinuta sa repertoara jer je “kaljala lik Crnogorca”, a danas kako kaže, to ne može ni da se ukalja

- A poštenje, kao jedna od moralnih normi, najviše je obraza odnelo! Što se više ističe i o njemu priča, manje ga ima – objasio je Božović.

(Telegraf.rs/Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • UcaAntiKomunist

    7. februar 2012 | 12:36

    RT @SirOliverrr: Pera Božović - KRALJINA! - http://t.co/tdTGGrT9

  • zorziprofiler

    7. februar 2012 | 12:01

    Petar Božović: Da slučajno otkrijemo naftu, odmah bi nas bombardovali http://t.co/AZoe2m8m

  • Mala_Femmena

    7. februar 2012 | 12:07

    RT @zorziprofiler: Petar Božović: Da slučajno otkrijemo naftu, odmah bi nas bombardovali http://t.co/AZoe2m8m

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA