"BG Media Festival" kreće krajem maja (FOTO) (VIDEO)

Festival okuplja više od 70 stručnjaka iz oblasti medija i marketinga, među kojima su i gosti iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Italije. Cilj festivala je da se zajedničkom sinergijom učesnika napravi presek stanja u medijima i kreira rešenje za bolju sliku javnog informisanja.

  • 0

Veliki mediji skup "BG Media Festival", koji se održava od 30. maja do 2. juna 2013. u Beogradu, promovisan je u Pres centru. Festival okuplja više od 70 stručnjaka iz oblasti medija i marketinga, među kojima su i gosti iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Italije. Cilj festivala je da se zajedničkom sinergijom učesnika napravi presek stanja u medijima i kreira rešenje za bolju sliku javnog informisanja.

Učesnici konferencije bili su Vanja Bulić, novinar i književnik, dr Zorica Karanović, glavni urednik lista "Bazar", Aleksandrar Jovanović, glavni urednik portala Telegraf.rs , Ivan Jakšić, direktor Centra za marketing, informisanje i promocije Privredne komore Srbije i predsednik Društva Srbije za odnose sa javnosću i Ena Popov, voditelj emisije "Tačno u podne".

Ivan Jakšić je istakao da je veoma bitno da i Beograd i Srbija zaslužuju da imaju festival medija i marketinga, poput festivala koji se održava u Rovinju.

- Ovo je odlična prilika da se u široj javnosti afirmiše oblast koja se bavi odnosima sa javnošču i skrene pažnja na moć i uticaj marketinga u savremenom društvu - dodaje Jakišić.

Vanja Bulić, kao jedan od iskusnijih učesnika "BG Media Festivala" smatra da je u trenutno stanje u medijima nezadovoljavajuće, da je neophodno da se mladi novinari izvuku iz kalupa, postanu informisani i da razmišljaju slobodno i da razvijaju svoj stil kako bi ostavili lični pečat u svojim tekstovima.

Zorica Karanović smatra da je izuzetno važno da se na jednom mestu okupe svi profesionalci iz oblasti medija, kako bi međusobno razmenili mišljenja i kako bi svoje znanje i iskustvo podelili sa mladima.

Aleksandrar Jovanović kao urednik jednog od čitanijih internet portala je istakao da internet nije budućnost, već sadašnjost, kao i da mogućnost da se sve informacije istoga trenutka prenose putem medija predstavlja veliku prednost novinarstva u odnosu na ranije.

Ena Popov kao jedna od najmlađih učesnika festivala pozvala je sve studente novinarstva, marketinga i sve mlade ljude da se uključe u "BG Media Festival", jer je on pre svega edukativnog karaktera i svi prisutni će imati mnogo novog i interesantnog da čuju i nauče.

Pored današnjih učesnika, svoje učešće na festivalu potvrdili su i Robert Čoban, predsednik kompanije "Color Press Group", zatim Vukašin Obradović, predsednik NUNS-a, Dragan Vučićević, vlasnik i glavni i odgovorni urednik "Informera", Antonije Kovačević, glavni i odgovorni urednik "Naših novina", zatim Snežana Dakić Mikić, autor i voditelj emisije "U trendu" na TV Pink, Rada Đurić i Slađana Tomašević, voditeljke Beogradske hronike na RTS-u i još mnogi drugi.

Što se tiče regiona, tu su Zdenko Duka, predsednik Hrvatskog novinarskog društva, Goran Milić, direktor vesti i programa TV Al Džazira, Meliha Ramusović, kreativni direktor TV Atlas iz Crne Gore, kao i Alma Maria Grandin, glavna urednica TV dnevnika RAI 1. Detaljan spisak učesnika i tema diskusija, kao i detalji o prodaji kotizacija nalaze se na zvaničnom sajtu festivala.

"BG Media Festival" traje četiri dana, a program prvog medijskog festivala obuhvata panel-diskusije, predavanja, radionice, debate, prezentacije i promocije. Učesnici će pokušati da daju odgovor na aktuelne teme poput "Odnos države prema tržištu medija u Srbiji'', ''Linija razdvajanja između ozbiljne i žute štampe'','' Zaštita autorskih prava na internetu'' i još mnogih drugih. Takođe, u okviru festivala, 1. i 2. juna u TC ''Ušće'' paralelno će se odvijati i Sajam medija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA