Za sliku Van Goga iz kolekcije Elizabete Tejlor - 12 miliona

Slika "Pogled na bolnicu i crkvu Sen Remi" procenjena je na oko sedam miliona evra, ali je dostigla mnogo višu cenu od očekivane

  • 0

Slika Vinsenta van Goga iz kolekcije legendarne holivudske glumice Elizabete Tejlor, prodata je u utorak za 12 miliona evra, na aukciji kuće "Kristi" u Londonu.

Van Gogova slika "Pogled na bolnicu i crkvu Sen Remi", čiji je vlasnik bila Elizabeta Tejlor, bila je procenjena na oko sedam miliona evra, ali je dostigla mnogo višu cenu od očekivane.

Sliku koju je čuveni holandski impresionista naslikao 1890. godine, godinu dana pre smrti, kupio je otac Elizabete Tejlor 1963. i to je jedan od poslednjih predmeta iz glumičine kolekcije koji će se naći na aukciji.

Holivudska zvezda, koja je prošlog marta preminula u 79. godini, imala je impresivnu kolekciju nakita, odeće i umetničkih dela, prenosi "Frans pres".

Na Kristijevoj aukciji impresionista i moderne umetnosti u Londonu našla su se i poznata dela Huana Miroa, Huana Grisa, Kamija Pisaroa i Edgara Dega.

Slika španskog kubiste Grisa "Knjiga", prodata je za 12,3 miliona evra, iako je bila procenjena na 18 miliona evra.

(Izvor: Tanjug/ Foto: reelthinker.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA