Balaševići gase svoju filmsku kompaniju!

Olivera Balašević zatvara firmu "Salajka" preko koje je snimljeno ostvarenje “Kao rani mraz”!

  • 0

Izgleda da je pravljenje filmova “jalova rabota”, što dokazuje činjenica da supruga Đorđa Balaševića, Olivera, zatvara firmu za proizvodnju kinematografskih dela, audio-vizuelnih proizvoda i televizijskog programa preko koje je snimljeno ostvarenje “Kao rani mraz”!

Balaševići su firmu “Salajka” pokrenuli 2004. s osnivačkim kapitalom od 2.649 evra. Međutim, 30. novembra 2011. postavljen je oglas na sajtu Agencije za privredne registre, na kom je objavljeno pokretanje likvidnog postupka pomenute firme, a moguće razloge, kao i značenje ovog postupka, za “Alo!” je objasnio pravnik Branko Pavlović.

“Likvidni postupak nije isto što i stečajni, koji pokreću poverioci. Likvidni postupak mogu da pokrenu ili oni koji su firmu osnovali ili neko od nadležnih organa ukoliko se vlasnici nisu usaglasili sa zakonom o privrednim društvima s ograničenom odgovornošću. U ovom slučaju, mislim da je vlasnik firme, tačnije Olivera Balašević, sama pokrenula likvidni postupak budući da je oglas o tome objavljen 30. novembra 2011, a imala je vremena da se usaglasi sa Zakonom o privrednim društvima s ograničenom odgovornošću do 1. februara ove godine. A kada se završi ovaj postupak i nakon što poverioci naplate potraživanja, sve što ostane, a uvek ostane nešto, pripašće Oliveri”, objašnjava Pavlović.

Međutim, pošto je iz radionice ove firme nastao film “Kao rani mraz”, čiji je Đorđe Balašević reditelj, a Olivera producent, zapitali smo se ko će sada naplaćivati prava na prikazivanje, na šta nam je delimičan odgovor dao Pavlović. “Kada se likvidira firma, ta zarada se podeli finalnim ugovorom o deobnom bilansu. Tačno se utvrdi pravo svojine i kome novac nakon gašenja firme treba da ide.”

Potpuniji odgovor pokušali smo da dobijemo od Olivere Balašević, ali nam se ona do zatvaranja broja nije javila na telefon niti odgovorila na poruku.

(Alo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA