Tina Tarner dobila švajcarsko državljanstvo

Crveni švajcarski pasoš sa prepoznatljivim belim krstom, 73-godišnja pevačica, koja u Švajcarskoj živi poslednjih 20 godina, dobila je u ponedeljak.

  • 0

Američka pop legenda Tina Tarner, među čijim hitovima su pesme "Private Dancer" i "What''s Love Got to Do With It", postala je državljanka Helvetske konfederacije, javio je  švajcarski list "Blik".

Crveni švajcarski pasoš sa prepoznatljivim belim krstom, 73-godišnja pevačica, koja u Švajcarskoj živi poslednjih 20 godina, dobila je u ponedeljak.

Švajcarski mediji su u januaru pisali da će Tina predati svoj američki pasoš prilikom preuzimanja švajcarskih dokumenata.

- Ne mogu da zamislim bolje mesto za život - kazala je tada pevačica, ističući kao posebnu povoljnost strikne švajcarke zakone o zaštiti privatnosti.

Rođena kao Ana Me Bulok, Tina danas živi u Kisnahtu, gradu na obali Ciriškog jezera, na severu zemlje. Da bi dobila državljanstvo, morala je da nauči nemački jezik i položi ispit opšte kulture i istorije Švajcarske.

Tina se doselila u Švajcarsku 1995. godine zajedno sa svojim dugogodišnjim partnerom, nemačkim muzičkim producentom Ervinom Bahom. 

Prema pisanju "Blika", njih dvoje bi trebalo da se venčaju tokom ove godine.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA