Premijerno izvedena predstava "Drekavac"

Muziku za predstavu, koja predstavlja dramski prvenac Maje Todorović, izvodi grupa S.A.R.S.

  • 0

Predstava "Drekavac", dramski prvenac Maje Todorović, u režiji Milene Pavlović Čučilović, premijerno je izvedena sinoć na Novoj sceni Beogradskog dramskog pozorišta.

U ovoj savremenoj drami, služeći se crnim humorom, mlada autorka bavi se porodicom i odnosom među njenim članovima u društvu u kome se poštenje ne ceni, obrazovanje je suvišno, a najvažnije je snaći se po svaku cenu.

Publika u prepunoj sali pozdravila je aplauzom predstavu koja preispituje moralna načela, stavove i ponašanje majke i trojice sinova, ljudi sa margina društva. Todorovićeva pokazuje koliko je teško odbaciti nametnutu sudbinu i porodično "kriminalno nasleđe", pronaći svoj ispravan put.

Ovaj dramski tekst Todorovićeva je napisala na trećoj godini studija na Fakultetu dramskih umetnosti, kod profesora Boška Milina, a proglašen je najboljim na Konkursu Beogradskog dramskog pozorišta za dramski prvenac. Scenografiju je uradila Kristina Radosavljević, kostime Staša Jamušakov, a muziku, koja odlično odražava atmosferu predstave, grupa "S.A.R.S".

U glumačkoj postavi su Sandra Bugarski, Milorad Damjanović, Vladan Milić, Andrija Kuzmanović, Ivana Nikolić, Milan Čučilović i Dejan Matić Mata.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA