RAMŠTAJN, IMA LI KO JAČI? Znoj, eksplozije, seks i histerija u Areni (FOTO)

Fantastični nemački muzičari prevazišli sami sebe i održali još jedan neverovatan koncert u "Kombank areni" pred oko 12.000 ljudi. Ko nije bio bolje da ne gleda snimke s nastupa - bedak mu je zagarantovan

  • 6

Šta reći za koncert na kojem vam srce preskače od silne energije s bine, na kojem se trzate od eksplozija, na kojem, poput neke sumanute predstave, jednog mučenika "spale", a drugog, da izvinete, "naguze"... A vi hoćete još! To je "Ramštajn" u svom najboljem izdanju, a 12.000 ljudi koji su sinoć bili u "Kombank areni" prisustvovali su spektaklu koji se retko viđa.

Svaki dobrodržeći konzervativac bi verovatno doživeo nervni slom u Areni, jer su nemački muzičari, za razliku od prethodnog nastupa u Beogradu, još više pažnje posvetili dramskom momentu, i još više provocirali. Ali, u kombinaciji sa njihovom muzikom svaki skeč ili pirotehnička egzibicija dobija smisao. Uostalom, možete li da zamislite članove grupe "Ramštajn" koji "samo" odsviraju numeru i pređu na sledeću? Pa, ne ide to, hteli smo šou, a od Nemaca smo to i dobili.

U pet do devet, pevač Til Lindeman, obučen u ružičastu bundicu, liftom se spušta na binu i počinje "Ich tu dir weh", hvatanje ritma uz "Keine lust" i "Asche zu asche", a već po tradiciji, atmosfera se zagreva, i to bukvalno sa "Feuer frei", suklja vatra s bine, počinje i prva prava šutka, lije znoj u zagušljivoj Areni, ali to je samo najava potpune ludnice koja će uslediti.

Tokom kontroverzne pesme "Mein teil", Lindeman je u kazanu "skuvao" svog klavijaturistu, predivnu baladu "Ohne dich" svi pevaju, sve je toplije, a u parteru se skidaju majice... Haos i skakanje uz "Du riechst so gut", logično, uz "Benzin" je nastradao još jedan član ekipe, kog je Lindeman spalio bacačem plamena (živo nas zanima koliko li ovog čoveka plaćaju), vrištanje do iznemoglosti uz "Links 2-3-4", i dovoljno je reći "Du hast" uživo. Aaa, fatamorgana! Ko je još imao glasa, urla stihove "Buck dich", a pevač, na platformi koja se diže iznad publike simulira seks sa svojim robom kojeg drži na lancu, i na kraju imitira ejakulaciju!

Fenomenalni Nemci regularni deo koncerta završavaju sa "Ich will", a na bis sjajna pijano verzija numere "Mein herz brennt", nezamenljiva "Sonne" i za kraj "Pussy", a Lindeman seda na top i mlazom konfeta pokriva Arenu. "Ramštajn" zasluženo dobijaju ovacije, koje prerastaju u pravu histeriju nakon što je pevač na srpskom rekao: "Mi volimo vas, hvala puno!"

(Aleksandar Novaković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Erik

    29. april 2013 | 12:21

    E magare glupo.kakvi nacisti,nemaš pojma.bubnjar grupe je jevrej.a idi malo procitaj tekstove pa vidi jaki su satanisti.kakav šaban

  • русија

    29. april 2013 | 04:58

    сатанисти и нацисти

  • Lud Zbujen

    29. april 2013 | 11:49

    Gde je taj sekx

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA