Ovo su najbogatiji pisci današnjice

Saznajte koji su pisci novčano profitirali od svog rada u 2012. godini

  • 2

Ukoliko ste pomislili da pisanje nije unosan posao, ovi ljudi će vam promeniti mišljenje. Naime, imena poput Džej Kej Rouling, Džordža Martina, Džejms Paterson, Stivena Kinga i ostalih već su "unovčila" svoj rad i na njihovim delovima zarađuju milione.

Ovu su pisci koji su najviše zaradili  u 2012. godini.

Džejms Paterson je prošle godine zaradio 94 miliona dolara. Poznat je po atraktivnim krimi romanima sa glavnim likom koji je forenzički psiholog. Mnogi se ne iznenađuju ovoj zaradi jer je u jednoj godini izdao čak 13 romana. Ipak, 94 miliona je 94 miliona. Jedan od saveta pisca milionera verovatno bi bio „pišite što više i izdajte što više“.

Stiven King je čuveni pisac milioner koji je prošle godine zaradio 39 miliona. Njegova karijera je počela pre blizu 40 godina čuvenim romanom "Keri" i ekranizacijom istog. Do sada je prodato oko 350 miliona njegovih romana od kojih su noviji "11/22/63", ("Dark Tower" serija) i "Joyland".

Dženet Ivanovič zaradila je 33 miliona dolara. Autorka je čuvene serije romana o Stefani Plam, agnenta za kaucije.

Džej Kej Rouling, autorka serije knjiga o dečaku čarobnjaku imena Hari, zaradila je 17 miliona u 2012.

Džon Grišam, planetarno poznat po svojim trilerima, inkasirao je 26 miliona dolara. Najnoviji roman je "Calico Joe".

Džef Kini je poznat po seriji romana "Dnevnik jednog šonjavka". Greg Hefli je glavni akter, u Americi omiljen dečji lik. Kini je prošle godine zaradio 25 miliona.

Bil O’Rajli je svojim romanom "Killing Lincoln" prošle godine zaradio 24 miliona.

Nora Roberts je među najplaćenijim piscima prva koja nije u svetu trilera - piše romane romantične sadržine. Pred kraj 2012. izdala je dva romana i zaradila 23 miliona dolara.

Danijela Stil je velika zvezda romantičnih tematika. Mnoge njene knjige su ekranizovane, što joj je donelo veliku zaradu. Prošle godine zaradila je 23 miliona dolara.

Suzan Kolins je autorka uspešne trilogije "Igre gladi". Zaradila je 20 miliona.

Don Kunc je još jedan majstor trilera čiji su romani traženi za ekranizacije. Njegova serija romana "Odd Thomas" očekuje još jedan nastavak ove godine. Inkasirao je 19 miliona.

Džordž M. M. Martin i čuvena "Igra Prestola", kao prva u seriji romana, i danas je izvor za snimanje televizijske serije koja se prikazuje na HBO kanalu. Po Martinovim rečima, javnost može da očekuje još dva romana u okviru serije. Zaradio je 15 miliona dolara.

(Telegraf.rs/izvor: Bizlife)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA