Bočeli u Beogradu nastupa sa 200 muzičara (VIDEO)

Program koncerta, koji će se održati 10. maja u "Kombank Areni", imaće dva dela i trajaće dva i po sata

  • 1

Jedan od najpopularnijih tenora na svetu Andrea Bočeli dolazi u Beograd na dan koncerta, 10. maja, u pratnji supruge i jednogodišnje ćerke. Na aerodromu će ih čekati luksuzna limuzina “Lancia Thema” koja će ih direktno dovesti do "Kombank Arene".

Sa slavnim tenorom na sceni će se naći blizu 200 muzičara, a već u ranim popodnevnim satima zakazana je proba sa horom “Obilić” i orkestrom “Camerata Serbica”. Dirigent Marčelo Rota pod čijom će se palicom naći ovi muzičari, probe sa horom i orkestrom vodiće od sutra, srede, 8. maja.

Pored hora i orkestra iz Srbije koji su izabrani nakon duže selekcije maestra Rote, kao gosti Bočelija na koncertu u "Kombank Areni", nastupiće sopran Paola Sangvineti, ženski kvartet DIV4S i gitarski duo CARisMA.

Sopran Paola Sangvineti sa Bočelijem sarađuje od 1997. godine. Diplomirala je na muzičkom konzervatorijumu “Arrigo Boito” u Parmi, osvajala je brojne nagrade na međunarodnim takmičenjima kao što je “Mattia Battistini” u Rieti, a pohađala je i brojne master radionice.

Ansambl koji čine četiri italijanska soprana DIV4S već je poznat našoj publici. Nastupile su pre dve godine u okviru "Guitar Art festivala" u "Sava centru". Ovaj vokalni ansambl donosi inovativne interpretacije najpoznatijih operskih dela, a jedan od glavnih “krivaca” za njihov međunarodni uspeh je Andrea Bočeli.

Mladi gitarski duo CARisMA čine klasični gitaristi Magdalena Kaltčeva i Karlo Korijeri. Miks odlične gitarske tehnike sa modernim zvukom odlikuje izvođenje ovog dua.

Udobna garderoba u kojoj se obavezno mora naći jedna klasična akustična gitara kao i "YAMAHA clavinova", deo su Bočelijevih zahteva. Instrumenti u garderobi potrebni su mu radi upevavanja pre izlaska na scenu. Od hrane i pića, zamolio je za razne vrste sendviča, voćne sokove, čaj, kafu, sveže voće i povrće.

Program koncerta imaće dva dela i trajaće dva i po sata.

Ulaznice za koncert ovog slavnog italijanskog tenora u prodaji su po cenama od: 4.500, 5.500, 5.900, 6.500, 7.900, 8.900, 9.500, 15.000 i 20.000 dinara na svim ovlašćenim prodajnim mestima CS Eventim kao i na blagajnama "Kombank Arene", Bilet centra Beograd, Doma omladine i TC "Ušće". Onlajn prodaja i rezervacije ulaznica na www.kombankarena.com, www.eventim.rs.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA