EKSKLUZIVNO ZA TELEGRAF, FAVORIT EVROSONGA EMELI DE FOREST: Inspirišu me Kejt Buš i Kurt Kobejn! (FOTO) (VIDEO)

U intervjuu za naš portal mlada danska pevačica priča o tome kako se oseća kad sluša konkurenciju na "Evrosongu", koja joj je omiljena evrozijska pesma i šta misli o "Moje 3"

  • 4

Emeli de Forest (20) iz Danske, prema evropskim i svetskim kladionicama, glavni je favorit na predstojećoj pesmi "Evrovizije", koja će se održati od 14. do 18. maja u švedskom gradu Malmeu. Ova mlada pevačica je pre mesec dana predstavila debitantski album "Only Teardrops", kako se zove i njena evrovizijska numera.

U ekskluzivnom intervjuu za Telegraf, Emeli priča o svojim šansama na "Evrosongu", kako se oseća kao favorit najvećeg evropskog muzikog takmičenja, o konkurentima na pesmi "Evrovizije", kao i o svojim muzičkim idolima.

Kakav je osećaj što ćete predstavljati Dansku na ovogodišnjoj pesmi "Evrovizije?

- Čast mi je što predstavljam svoju zemlju. Uzbuđena sam što ću učestvovati na najvećem evropskom muzičkom takmičenju. Jedva čekam.

Da li možete da nam kažete nešto o Vašoj pesmi "Only Teardrops"?

- Pesma govori o ljubavi, ratu i miru, kako u emotivnoj vezi ili ljubavi, tako i o ratu i miru u svetu. Pesmu "Only Teardrops" predstavio mi je moj izdavač i odmah mi se dopala. Uradila sam demo ove numere i tekstopiscima se dopala moja verzija. Poslali su pesmu na konkurs i danski Javni servis je odlučio da numeru izvedem na danskom evrovizijskom muzičkom takmičenju.

Pesma "Only Teardrops" je favorit na kladionicama. Šta ćete uraditi ako pobedite?

- Osećam se srećnom to što su ljudi prihvatili moju pesmu, mislim da je fantastična. Ali takođe znam da na "Evrosongu" ima još sjajnih pevača i nadam se najboljem.

Poslušajte pesmu "Only Teardrops" Emeli de Forest

Da li ste čuli ostale pesme s predstojeće pesme "Evrovizije"? Koji su vaši favoriti?

- Pokušavam da ne slušam previše ostale pesme. Plašim se da će me to učiniti nervoznom.

Šta možemo da očekujemo od Vašeg nastupa u Malmeu?

- Ne mogu da otkrijem sve, ali mogu da kažem da ćeto biti jedan sjajan šou.

Da li ste obožavateljka "Evrosonga"? Koji je vaš omiljeni evrovizijski izvođač svih vremena?

- Veliki sam fan "Evrovizije", pratim ovo takmičenje od malena. Sećam se mnogih sjajnih pesama, a moja najomiljenija evrovizijska kompozicija je danska numera "Dansevise" iz 1963. godine. Stvarno sam uživala slušajući je.

Poslušajte numeru "Dansevise"

Da li možete nešto da nam kažete o vašoj muzičkoj prošlosti? Ko su vam uzori?

- Pevam ceo svoj život, išla sam u kreativnu školu gde sam pevala mnogo. Kada sam imala 14 godina krenula sam na turneju s jednim škotskim muzičarem, nastupali smo a različitim festivalima, privatnim zabavama, barovima... Moja inspiracija je Kejt Buš iz razloga što je drugačija. Mogu da se povežem s njenim tekstovima pesama, ima fantastičan glas. Takođe, inspiriše me Kurt Kobejn jer mogu da osetim svaku njegovu reč u pesmi, ali i njegov očaj.

Koju vrstu muzike slušate?

- Zapravo, slušam sve vrste muzike - zavisi od mog raspoloženja. Volim rok, ali i klasičnu muziku koju je komponovao Hendl.

Osim pevanja, šta drugo radite u slobodno vreme?

- Volim da čitam knjige, da gledam stare filmove. Uživam da provodim vreme u prirodi i da se družim s porodicom i prijateljima.

(V. Đorđević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ona

    13. maj 2013 | 23:11

    I sta misli o moje 3? Nase 3?! Ili kako god.

  • Ralexic

    14. maj 2013 | 05:18

    Toliko je kulturna da je izbegla odgovor na pitanje sta misli za moje 3,verovatno isto sto i 95% Srbije da je bilo mnogo boljih pesana

  • STUDENT

    14. maj 2013 | 10:57

    Ako je ova favorit onda stvarno ne treba gledati Eurosong...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA