SRPSKA UKRAJINKA ZLATA OGNJEVIČ: Volim "Molitvu" i pesme Željka Joksimovića, volela bih da posetim Srbiju (FOTO) (VIDEO)

Predstavnica Ukrajine i drugi favorit na ovogodišnjoj pesmi "Evrovizije" u intervjuu otkriva da je ponosna na svoje balkanske korene i želi da jednog dana poseti našu zemlju

  • 2

Srbija nije uspela da se plasira u veliko finale "Evrosonga", ali naša zemlja će ipak imati jednu "predstavnicu" na završnici najvećeg evropskog muzičkog takmičenja. U pitanju je Ukrajinka Zlata Ognjevič, koja svoju državu na pesmi "Evrovizije" predstavlja kompozicijom pod nazivom "Gravity".

Iako je rođena u Murmansku (severozapadna Rusija), od oca koji vuče balkanske korene (gospodin Ognjevič je poreklom iz Ukrajine i Srbije) i koji je bio vojni lekar, Zlatin život bio je odmalena okružen planinama i morem Krimskog poluostrva, gde je odrasla zbog očeve službe u mornarici. Ume da kaže da su upravo planine, more i muzika njene tri najveće životne strasti.

U intervjuu za portal escserbia, Zlata je govorila o svom predstojećem nastupu na "Evrosongu", ali i o svojim korenima, kao i o Srbiji.

Da li je istina da imaš srpske korene i možeš li nam reći nešto o tome?

- Moj otac je poreklom iz južne Ukrajine i "mešane" je krvi. Zato ja imam mešanu italijansku i balkansku krv u venama. Moje umetničko ime je zapravo danak mojim balkanskim korenima. Zlata znači zlato, a Ognjevič vatra. Nažalost, veza sa sa mojim rođacima je izgubljena, ali vatra u meni će goreti večno.

Jesi li ikada bila u Srbiji ili u okolini i planiraš li da nas posetiš jednog dana?

- Prošlog leta su moji prijatelji bili u Kotoru i rekli su mi da moram i ja da odem tamo jednog dana. U Srbiji nisam nikada bila, ali bih volela da vas posetim. Imam balkanske korene i bilo bi lepo posetiti Srbiju jednog dana. Osim toga, putovanja su moj hobi.

Da li si čula pesmu srpskih predstavnica "Moje 3″ "Ljubav je svuda" i kako ti se svidela?

- Da, čula sam pesmu u Amsterdamu i sprijateljila sam se sa devojkama. Jako su zabavne i sigurna sam da će se dopasti i gledaocima! Devojke imaju dobre glasove i pesmu koju je lako zapamtiti... Stvarno mi se sviđa taj trio!

Od kada pratiš "Evroviziju" i koje su ti omiljene pesme sa ovog festivala? Koja ti je omiljena ukrajinska, a koja srpska pesma s ovog takmičenja?

- Pratim "Evroviziju" otkako se Ukrajina prvi put takmičila, od 2003. godine. Pre toga sam samo čula o tome, zato što je jedna od mojih omiljenih pevačica, Selin Dion, postala jako poznata nakon pobede na ovom takmičenju. Omiljena ukrajinska pesma mi je "Wild Dance" od Ruslane sa kojom je i pobedila. Moj producent Mihail Nekrasov bio je zadužen za aranžman te Ruslanine pesme. Omiljena srpska pesma mi je "Molitva". Takođe su mi se svidele pesme koje je komponovao i otpevao Željko Joksimović. On je supertalentovan kompozitor!

Pokušala si da predstavljaš Ukrajinu 2010. i 2011. godine. Da li ti je to iskustvo pomoglo u finalu u decembru, i da nisi pobedila, da li bi pokušala još jednom?

- Mislim da je ove godine bio pravi trenutak i imala sam pravu pesmu. Nisam planirala da se prijavim opet, više sam bila koncentrisana na to da što bolje otpevam ove godine.

Ukoliko ste propustili Zlatin polufinalni nastup, pogledajte ga ispod:

Reci nam nešto o sebi? Kada si shvatila da želiš da budeš pevačica? Ko su ti bili muzički idoli, kakav je tvoj privatni život?

- Nikada zapravo nisam razmišljala o tome da postanem pevačica jer je to ono što ja zapravo jesam i ono što sam oduvek bila. Ja pevam od malih nogu. Moji idoli su bili i uvek će biti Vitni Hjuston i Selin Dion. U svom privatnom životu imam mnogo hobija. Volim da vozim svoj bicikl i vežbam klasični balet. Idem na časove engleskog jezika i dosta čitam. I da, pevam!

Da nisi pevačica, šta bi bila?

- Bila bih svetionik. Galebovi bi tu našli skrovište, vetar bi pevao svoje pesme, a ja bih sijala kroz noć i pratila brodove.

Poruka za Srbiju i fanove?

- Želim vam da uživate u sjajnom šouu i da podržite takmičara koji to najviše zaslužuje!

(Telegraf.rs/izvor: escserbia.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA