DRAGOJEVIĆ: Srpski filmovi nisu bolji od hrvatskih

''Hrvatska kinematografija je vrlo vitalna i zanimljiva. Šteta je što pojedinci nisu malo hrabriji, i što ne idu do kraja sa svojom namerom", kaže poznati reditelj u intervjuu za hrvatsko izdanje magazina ''Story''

  • 0

Reditelj Srđan Dragojević kaže da se ne slaže sa stereotipom da su srpski filmovi uspešniji od hrvatskih.

U intervjuu za hrvatsko izdanje magazina "Stori" on je naveo u čemu je ključna razlika između srpske i hrvatske kinematografije.

"Pogledajte Grlićeve filmove, pa "Metastaze" i "Crnce". Zatim Brešana, Nujića i Hribara. Hrvatska kinematografija je vrlo vitalna i zanimljiva. Šteta je što pojedinci nisu malo hrabriji, i što ne idu do kraja sa svojom namerom. Kao da su pomalo stidljivi. Čini mi se da su s vizuelnog aspekta hrvatski filmovi uvek bili nešto bolji u odnosu na srpske, koji su, pak, možda bolji sa scenarističke tačke gledišta. Svakako bi nam koristila veća saradnja između scenarista, reditelja i glumaca", kaže Dragojević.

On je naglasio da izutetno ceni hrvatske glumce.

"Bilo je fantastično sarađivati sa Natašom Janjić, Goranom i Bojanom Navojcem i Dejanom Aćimovićem. U Hrvatskoj ima toliko dobrih glumaca i glumica, ali ne bih nabrajao sve one s kojim bih voleo da radim da nekoga ne bih izostavio i nehotice uvredio", objasnio je reditelj filma "Parada".

On je nagovestio i mogućnost da neki od hrvatskih romana pretvori u film.

"Ima pet-šest romana uistinu fantastičnih za film. Evo, nestrpljivo čekam da mi prijatelj iz Zagreba pošalje novi Ferićev roman", dodao je Dragojević.

(Izvor: Stori)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA