Rani radovi srpskih folkera – Sneki Babić (VIDEO)

Sneki je bila maskota fudbalske reprezentacije Jugoslavije na svetskom prvenstvu u Rimu, gde je sa pesmom ''Salute Italia'' osvojila treće mesto

  • 0

Opšte je poznato da srpski folkeri kao zmija noge kriju stare snimke svojih prvih nastupa i pojavljivanja u medijima! Međutim, u eri Interneta, vrlo je teško takve “uratke” sačuvati od znatiželjnika i svih onih koji su skloni tome da od takvih videa naprave javnu sprdnju i podrugivanje.

Telegraf.rs nastavlja da otkriva kako su na početku karijere pevali Ceca “Zanovetak” Ražnatović, Indira “Proždrnuće” Radić, Dragana “Nije Lejdi Gaga” Mirković, ali i Jeca, Dara, Seka, Super Sneki i još neki!

 

6. SNEŽANA (SUPER SNEKI) BABIĆ - CIGANKA (Spot sa albuma ''Igračka'' iz 1995. godine)

Sneki vrlo mlada pokazuje interesovanje za narodnu muziku, pa veoma rano postaje član KUD "Abrašević", iz Pančeva.

Na audiciji pevača amatera narodne muzike u Beogradu u ogromnoj konkurenciji biva zapažena i dobija pravo da snimi svoj prvi album (1988), u izdanju RTV Ljubljana.

Samo jedno pojavljivanje u najpopularnijoj muzičkoj emisiji "Disko folk", pred milionskim auditoriumom, bio je dovoljan da na poziv direktora marketinga PGP RTS, Lidije Habić, počne svoju uspešnu i dugogodišnju saradnju sa najvećom diskografskom kućom na Balkanu.

U saradnji sa PGP RTS, snima album "Dušo moja tanana", (sa koga se izdvaja hit "Rupica na bradi"). Zlatan tiraž od 150. 000 prodatih primeraka je prodat u rekordnom roku i Sneki dobija prvo diskografsko priznanje "Zlatna ploča".

Ogromna popularnost i veliko interesovanje medija odvodi je kao maskotu fudbalske reprezentacije u Italiu (Rim), na svetsko fudbalsko prvenstvo.

Za tu priliku izdaje singl pod nazivom "Ti saluto Italia" (Živela Italija), sa kojim u Rimu zauzima visoko treće mesto u konkurenciji od 30 izvodjača (učesnika).

Po povratku u zemlju dobija poziv od scenariste Siniše Pavića za učešće u jednom od najgledanijih filmova "Tesna koža 4", gdje je snimila singl pod nazivom ’’Sneki rep’’(Moje vruće haljine).

Sa albumom "Takni me, takni" održava seriju solističkih koncerata u Beogradu.

Snimanjem albuma "Igračka" ostvaruje veliki diskografski uspeh i ponovo na solističkoj turneji održava veliki broj koncerata na kojima se traži karta više.

Na albumu "Moj dragane", oprobala se i kao kantautor sa kompozicijama: "Loša karta", "Pojačaću radio" i "Ne smem više da te ljubim", koje, zvanično, potpisuje inicijalima "SB BS".

Počinje veoma uspešnu saradnju sa Južnim vetrom i izdaje album pod nazivom "Sneki i Juzni vetar" i snima veliki broj zabavnih programa, pod nazivom "Sneki show", koji su bogati skečevima u kojima glumi sa glumačkom ekipom "Foliranti".

Sa albumom "Caki cale" potvrđuje sve prethodne uspehe i nastavlja uspešno svoj estradni rad.

Godine 2005. izdaje album "Nisam ti ja dadilja", a kasnije i singlove: "Nije kuća na prodaju", "Opa Bato" i "Ljubavni maraton".

Najveća ljubav joj je muzika a svoje slobodno vreme poklanja slikanju.

Njena vezanost i ljubav prema majci i sestri, pozitivna energija kojom zrači, su njen osnovni pokretač koji je nosi kroz poslovne uspehe.

Moto koji je uspešno vodi kroz život, uz neizbežan široki osmeh večitog borca i optimiste, glasi: "Sloboda je moja najveća strast".

Pogledajte spot Snežane Babić Sneki za pesmu ''Ciganka'' iz 1995. godine:

(Mladen Mitrić/Telegraf.rs)

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA