BEBA BILA U OPASNOSTI: Kim Kardašijan se porodila pet nedelja pre vremena!

Iako su brojni američki mediji preneli da se starleta porodila ranije zbog stresa, jer je saznala da ju je Kanje navodno prevario, međutim, ispostavilo se da je do prevremenog porođaja došlo zbog zdravstvenih problema Kardašijanove

  • 0

Tridesetdvogodišnju Kim Kardašijan lekari su pre porođaja upozorili na preeklampsiju, odnosno, po život opasno stanje koje karakteriše visok krvni pritisak i proteini u urinu, što može uticati na rast i razvoj bebe, zbog čega se starleta, na nagovor doktora, porodila čak pet nedelja ranije, piše magazin "People".

Preeklampsija može da prouzrokuje da sesužavanje krvnih sudova, što rezultira visokim krvnim pritiskom i smanjenim protokom krvi, što može uticati na organe u celom telu, uključujući jetru, bubrege i mozak. Kada je smanjen dotok krvi u matericu, mogu se javiti problemi kod bebe kao što su slab rast, premalo plodove vode i odvajanje posteljice od zida materice pre porođaja.

Iako su brojni američki mediji preneli da se starleta porodila ranije zbog stresa, jer je saznala da ju je Kanje navodno prevario, međutim, ispostavilo se da je do prevremenog porođaja došlo zbog zdravstvenih problema Kardašijanove.

Prema savetima lekara, Kim je u subotu u 1 sat i 30 minuta nakon ponoći prirodnim putem na svet donela zdravu devojčicu, koju će najverovatnije nazvati Kajdens Donda, prema Kanjeovoj majci.

Nakon što je sve prošlo u najboljem redu, lekari su upozorili Kim da mora dodatno da povede računa o krvnom pritisku da ne bi došlo do hipertenzije.

Uz Kardašijanovu sve vreme je bio njen verenik Kanje Vest, koji joj je bio ujedno i najveća podrška usled ogromnih bolova koje je starleta trpela zbog porođaja. Reper planira da naredne dve nedelje bude uz voljenu 24 sata dnevno.

(J. J./People.com)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA